Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
6. ledna 2023 13:17
Čas čtení 0:41

Střelba v kasárnách v Rakousku si vyžádala mrtvého a zraněného

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Střelba v kasárnách v Rakousku si vyžádala mrtvého a zraněného
Zdroj: Bundeswehr

Zraněný byl převezen do nemocnice a incident vyšetřuje policie.

Při páteční střelbě v kasárnách rakouské armády na letišti jižně od Vídně zemřel jeden voják a druhý byl zraněn. Na základě informací deníku Kurier o tom informovala agentura TASR.

Potyčka vojáka a jeho nadřízeného 

„Při přestřelce dnes krátce před sedmou hodinou ráno v kasárnách na letišti ve Wiener Neustadt jeden voják zahynul a další utrpěl zranění,“napsal v pátek na Twitter mluvčí rakouské armády Michael Bauer. Později doplnil, že jako první střílel dvacetiletý dozorce, který napadl a zranil svého nadřízeného.

Ten následně vystřelil z pistole a vojáka zabil. Mezi dvojicí zřejmě došlo ke sporu. Zda šlo o zabití v sebeobraně, mluvčí zatím neuvedl. Zatím také není jasné, zda zranění důstojníka způsobila střelba.

Podobné incidenty jsou v rakouské armádě výjimečné. V roce 2019 zemřel jednatřicetiletý psovod po útoku armádních psů. Tato tragická událost se také odehrála v kasárnách ve Wiener Neustadt.

Zpět
Sdílet
Diskuse