Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
8. ledna 2023 14:12
Čas čtení 0:49

Soukromý letoun Elona Muska vzlétl loni 134krát a vyprodukoval 1800 tun oxidu uhličitého

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Soukromý letoun Elona Muska vzlétl loni 134krát a vyprodukoval 1800 tun oxidu uhličitého
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Vyplývá to z údajů vysokoškolského studenta Jacka Sweeneyho, který letadlo Elona Muska sleduje od roku 2020.

Soukromé letadlo Elona Muska vzlétlo v loňském roce 134krát, přičemž nejkratší let trval jen šest minut. Letadlo Gulfstream G550 vyprodukovalo 1800 tun oxidu uhličitého a celkové provozní náklady včetně paliva stály 2,6 milionu dolarů. Vyplývá to z údajů účtu na Twitteru ElonJetNextDay, za kterým stojí vysokoškolský student Jack Sweeney, píše Insider.

8. ledna 2023 11:00 Čas čtení 0:41 Twitter vyhodil další zaměstnance z týmů pro bezpečnost Twitter vyhodil další zaměstnance z týmů pro bezpečnost
Elon Musk
Zdroj: Reuters

Letadlo podniklo cesty do Brazílie, Francie, Itálie, Řecka, Norska, Německa a Spojeného království. Šéf Tesly pravděpodobně použil svůj soukromý letoun i na let do Kataru na prosincové finále mistrovství světa ve fotbale. Mezi nejčastější destinace patřily Los Angeles či Austin a Brownsville v Texasu.

Jeho nejdelší let, zaznamenaný 18. července, směřoval z řeckého Mykonu do Austinu v Texasu a trval přes 12 hodin. Nejkratší let trval asi šest minut a podle údajů letadlo zůstalo na letišti Long Beach.

Student Jack Sweeney začal Muskovo letadlo sledovat v roce 2020. Miliardář mu vyhrožoval, že jej zažaluje, přičemž argumentoval tím, že ohrožuje jeho dvouletého syna. Účet @ElonJet byl natrvalo zakázán, ale student vytvořil nový s názvem @ElonJetNextDay, kde zveřejňuje stejné údaje, jen se 24hodinovým zpožděním.

Domů
Sdílet
Diskuse