Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
8. ledna 2023 11:00
Čas čtení 0:41

Twitter vyhodil další zaměstnance z týmů pro bezpečnost

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Twitter vyhodil další zaměstnance z týmů pro bezpečnost
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.

Poslední kolo škrtů se dotklo zaměstnanců v dublinské a singapurské kanceláři Twitteru.

Twitter provedl další škrty v týmu pro bezpečnost, který má na starost moderování mezinárodního obsahu. K personálním změnám došlo také v oddělení dohlížejícím na nenávistné projevy a obtěžování. Informují o tom deník The Guardian a server Business Today

Tento krok dle britského deníku přispívá k dlouhodobým obavám, že nový majitel Elon Musk zruší na sociální síti regulaci nenávistného obsahu a dezinformací. Twitter s Muskem v čele už stihl projít krizí, která zahrnovala propouštění, rezignace, klesající příjmy, neochotu inzerentů a žaloby kvůli nezaplaceným účtům.

20. prosince 2022 12:54 Čas čtení 0:58 Koho Elon Musk vybere na post šéfa Twitteru? Mezi kandidáty se objevují bývalý šéf MySpace, T-Mobile i rapper Koho Elon Musk vybere na post šéfa Twitteru? Mezi kandidáty se objevují bývalý šéf MySpace, T-Mobile i rapper
Elon Musk
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Poslední kolo škrtů se dotklo desítky lidí v dublinské a singapurské kanceláři Twitteru, uvedly pro agenturu Bloomberg zdroje, které si přály zůstat v anonymitě. Byli mezi nimi Analuisa Dominguez, vrchní ředitelka pro politiku příjmů společnosti Twitter, a Nur Azhar Bin Ayob, nedávno najatý vedoucí oddělení integrity stránek pro asijsko-pacifický region.

Propuštěni byli také zaměstnanci odpovědní za dezinformační politiku Twitteru, globální výzvy a státní média.

Vedoucí oddělení důvěry a bezpečnosti Twitteru Ella Irwin potvrdila, že několik členů týmů bylo odvoláno, a zároveň popřela, že by se škrty týkaly jiných oblastí.

Domů
Sdílet
Diskuse