Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Kuni Nguyenová
20. prosince 2022 12:54
Čas čtení 0:58

Koho Elon Musk vybere na post šéfa Twitteru? Mezi kandidáty se objevují bývalý šéf MySpace, T-Mobile i rapper

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Koho Elon Musk vybere na post šéfa Twitteru? Mezi kandidáty se objevují bývalý šéf MySpace, T-Mobile i rapper
Zdroj: TASR/AP

Pokud by Musk skutečně hledal nového nástupce, pravděpodobně by měl mnoho ochotných zájemců.

Když Elon Musk nechal hlasovat na Twitteru, jestli má odejít z postu šéfa Twitteru, víc než polovina uživatelů rozhodla pro to, aby se postu vzdal. Vzápětí ale napsal, že „nikdo nechce práci toho, kdo dokáže udržet Twitter při životě. Neexistuje žádný nástupce“. Nicméně pokud by ho ale Musk skutečně hledal, pravděpodobně by měl mnoho ochotných zájemců. Na seznam potenciálních kandidátů upozornila stanice CNN ve své analýze. 

K řízení sociální sítě se údajně dosud nabídl například bývalý generální ředitel T-Mobile John Legere, výzkumník umělé inteligence z MIT Lex Fridman, ale dokonce i rapper Snoop Dogg.

19. prosince 2022 6:00 Čas čtení 5:50 Volíš Pivo nebo Smažáka? Umělá inteligence nám pomohla vytvořit hlavu státu podle největších českých neřestí Volíš Pivo nebo Smažáka? Umělá inteligence nám pomohla vytvořit hlavu státu podle největších českých neřestí

Zálusk na sociální síť by mohl mít také Tom Anderson, zakladatel MySpace. Na Muskovu anketu o odchodu z funkce generálního ředitele reagoval: „Záleží na tom, kdo to bude řídit,“ s emotikonem naznačujícím, že nad jejím převzetím přemýšlí. Na tweet upozornil web Mashable.

O post šéfa Twitteru by se mohli ucházet také kvalifikovaní lidé, kteří pracovali pro Facebook. Řeč je například o bývalé provozní ředitelce Sheryl Sandberg nebo technickém řediteli Mikeu Schroepferovi. Dalšími potenciálními kandidáty jsou ti, kteří již do platformy investují. Je jím například investor Jason Calacanis, David Sacks jakožto partner Craft Ventures nebo Sriram Krishnan, který se zaměřuje hlavně na kryptoměny. Naopak o provozování sociální sítě již podle dřívějšího vyjádření nestojí zakladatel Twitteru Jack Dorsey.

Pokud chceš vědět, jak nejspíš dopadne „havárie“ Elona Muska, který Twitter řídí jako svoji proslulou Teslu, přečti si o tom náš komentář.

25. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:51 Jak neskončit na 11 let ve vězení? Vyhni se 8 epickým failům nejmladší miliardářky (Glosa) Jak neskončit na 11 let ve vězení? Vyhni se 8 epickým failům nejmladší miliardářky (Glosa)
Domů
Sdílet
Diskuse