Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
8. ledna 2023 v 20:02
Čas čtení 1:18

Česko čeká ochlazení. Jaké počasí přinese nový týden?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko čeká ochlazení. Jaké počasí přinese nový týden?
Zdroj: Pixabay/volně k užití

V týdnu očekávají meteorologové mírné ochlazení.

Počasí v nadcházejícím týdnu bude o něco chladnější než v posledních dnech, teploty ale přes den pod bod mrazu neklesnou. Celý týden však bude oblačno až zataženo. Vyplývá to z nové předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí meteorologové očekávají zataženo až oblačno, zpočátku místy mlhy. V Čechách místy, na Moravě a ve Slezsku na většině území občas déšť nebo přeháňky, na východě srážky trvalejší. Během dne budou od západu srážky ubývat. Nad 800 m, později večer na východě nad 600 m budou i srážky sněhové.

Nejnižší noční teploty mají být +3 až –1 °C, na východě kolem +4 °C. Nejvyšší denní teploty budou 3 až 7 °C, na východě až 9 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C.


V úterý bude rovněž oblačno až zataženo, místy přeháňky, na horách četnější, nad 400 m sněhové. Během dne však bude postupně polojasno. Večer v Čechách bude od západu opět přibývat oblačnost. Nejnižší noční teploty budou 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.


Ani ve středu nebude o moc jinak. Očekává se zataženo až oblačno a místy déšť, zejména v Čechách. Na východě zpočátku polojasno. Během odpoledne a večera přijde od severozápadu déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty budou dosahovat +1 až –3 °C, v Čechách se k ránu čeká oteplování. Nejvyšší denní teploty budou 2 až 6 °C, v Čechách místy až 10 °C.

8. ledna 2023 v 6:00 Čas čtení 3:58 Značky v Česku: Loni jich přibylo 38, Chanel a Lego otevřely kamenné obchody. Které naopak zkrachovaly? Značky v Česku: Loni jich přibylo 38, Chanel a Lego otevřely kamenné obchody. Které naopak zkrachovaly?

Ve čtvrtek bude zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, nad 800 m, na východě území nad 400 m srážky smíšené nebo sněhové. Od západu se očekává ustávání srážek a protrhávání oblačnosti. V noci teploty klesnou ke 4 až 0 °C, přes den se oteplí na 3 až 7 °C. 


V pátek bude znovu oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty budou 3 až –2 °C a nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na Moravě a ve Slezsku 2 až 6 °C. 

Domů
Sdílet
Diskuse