Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
10. ledna 2023 17:17
Čas čtení 1:06

VIDEO: Policie dopadla podvodnici, která chtěla okrást umírajícího partnera o miliony. Před vězením se skrývala

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Policie dopadla podvodnici, která chtěla okrást umírajícího partnera o miliony. Před vězením se skrývala
Zdroj: Policie ČR

Žena donutila svého těžce nemocného partnera podepsat závěť, díky níž měla získat dědictví v hodnotě přesahující třiadvacet milionů korun.

Policisté dopadli pětačtyřicetiletou ženu, která byla odsouzena k pěti letům vězení za trestný čin podvodu ve stadiu pokusu. Odsouzená nechala před šesti lety svého 64letého přítele podepsat na smrtelné posteli závěť, měla tak získat dědictví v hodnotě přesahující třiadvacet milionů korun. Soud ji poslal za mříže v květnu 2021, dopadena byla až nyní. Před spravedlností se skrývala v chatové oblasti nedaleko Prahy.

Skrýš Na Konci světa policisté odhalili i pomocí vrtulníku

„Využila jeho velmi vážného zdravotního stavu, ve kterém nebyl schopen pochopit obsah, význam ani podstatu předložených listin, neboť byl s objemným mozkovým tumorem hospitalizován v nemocnici, kde posléze zemřel,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina případ z roku 2017, který se dá nazvat hyenismem.

Rozsudek padl v květnu 2021. Soud poslal ženu za mříže za trestný čin podvodu ve stadiu pokusu na pět let nepodmíněně. „Odsouzená se dlouhodobě nástupu do věznice vyhýbala a snažila se využít všechny dostupné možnosti, které byly však pouze fingované,“ uvedl Hrdina.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

V říjnu loňského roku tak dostali pátrači příkaz k dodání do výkonu trestu a po ženě začali pátrat. Využili k tomu i vrtulník letecké služby. Nakonec se ji podařilo lokalizovat v chatové oblasti nedaleko Prahy. „Žena se ukrývala v jedné z chat v ulici Na Konci světa a ani to nezabránilo kriminalistům připravit realizaci, při které ji zadrželi. Po zdravotním vyšetření byla převezena do věznice na Pankráci, kde si nyní odpykává svůj pětiletý trest,“ doplnil mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse