Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
11. ledna 2023 16:22
Čas čtení 1:14

Podle komise ČT se Marek Wollner nedopustil trestného činu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Podle komise ČT se Marek Wollner nedopustil trestného činu
Zdroj: Česká televize

Na středečním zasedání Rady ČT bylo ústy ředitele korporátních vztahů, komunikace a obchodu Víta Koláře uvedeno, že komise České televize došla k závěru, že šéf publicistiky Marek Wollner nespáchal trestný čin.

Komise České televize neseznala, že by šéfredaktor reportážní publicistiky a tvář pořadu Reportéři ČT Marek Wollner mohl spáchat trestný čin, uvedl na středečním sezení Rady České televize ředitel korporátních vztahů, komunikace a obchodu Vít Kolář, jenž zastupoval generálního ředitele Petra Dvořáka. K tomuto závěru je měla dovést zpráva z vyšetřování. Případem Wollnera, který se podle některých bývalých kolegů měl dopouštět šikany na pracovišti, se zabývá i policie.

6. ledna 2023 18:03 Čas čtení 1:46 Policie se bude zabývat nařčením redaktora Wollnera z obtěžování. Vypovídalo proti němu nejméně 13 lidí Policie se bude zabývat nařčením redaktora Wollnera z obtěžování. Vypovídalo proti němu nejméně 13 lidí

Marka Wollnera, jak jsme informovali, původně v listopadu obvinila bývalá členka redakce pořadu Reportéři České televize Markéta Dobiášová, která ve svém článku s názvem Pracovní podmínky v redakci Reportérů ČT: Aktivismus, bossing i harašení například uvedla, že byl na place běžný bossing a šikana. Naznačila také i možné sexuální obtěžování. 

Tuto stížnost podpořila i bývalá Wollnerova kolegyně Nora Fridrichová, která měla nynější stížnost iniciovat. Česká televize se proto rozhodla, že chování Marka Wollnera prověří. Odstavila jej z obrazovky, pročež nemohl moderovat pořad Reportéři ČT. Wollner se však chtěl bránit, z čehož vyplynula stížnost na Fridrichovou. Podle serveru HlídacíPes.org však mělo existovat minimálně 13 lidí, kteří měli před následně ustanovenou komisí vypovídat proti Wollnerovi.

Nařčením ze sexuálního obtěžování a šikany ze strany šéfredaktora publicistiky ČT Marka Wollnera se následně začala zabývat i policie

Wollner trestný čin nespáchal, míní komise

Mezitím proběhlo interní vyšetřování komise, s jehož výsledky byla ve středu seznámena Rada České televize. „Zpráva neobsahuje informace, které by vedly k podezření, že mohl být spáchán jakýkoliv trestný čin,“ informoval Radu Kolář v zastoupení Dvořáka. Tím by vyšetřování pro komisi mělo skončit.

O detailech informovaly Seznam Zprávy, podle nichž je Marek Wollner do ukončení případu odstaven takzvaně na překážky. Kdy televize celou kauzu oficiálně ukončí, na jednání rady nezaznělo. V úterý Wollner pro médium řekl, že se chystá žalovat některé osoby, které před komisí vypovídaly v jeho neprospěch. Zároveň tvrdil, že všechna pro něj nepříznivá svědectví je schopen uvést do patřičného kontextu nebo vyvrátit důkazy.

Domů
Sdílet
Diskuse