Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
16. ledna 2023 11:18
Čas čtení 0:37

Uzavřel se Žižkovský tunel pro pěší do Karlína, opravy mají trvat dva týdny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Uzavřel se Žižkovský tunel pro pěší do Karlína, opravy mají trvat dva týdny
Zdroj: WikimediaCommons/Petr Vilgus/volně k užití

Téměř na dva týdny se v pondělí ráno uzavřel Žižkovský tunel pro pěší a cyklisty pod pražským vrchem Vítkov.

Zkratku mezi Žižkovem a Karlínem blokuje oprava žižkovského portálu tunelu, která je součástí rekonstrukce Tachovského náměstí. Vyplývá to z informací na webu Technické správy komunikací (TSK).

Tunel je neprůchodný od pondělních 06:00, uzavírka má trvat do neděle 29. ledna do 18:00. Rekonstrukce Tachovského náměstí začala loni v létě a naplánovaná je zhruba na rok.

Radnice Prahy 3 počítá s náklady 61,3 milionu korun bez daně z přidané hodnoty, uvádí ČTK. Při opravě vyústění tunelu na žižkovské straně se zvýší sousední opěrné zdi, které chce Praha 3 nechat výtvarně využít.

Tunel mezi Karlínem a Žižkovem se otevřel koncem roku 1953, o potřebě ho vybudovat se mluvilo už za první republiky. Cestu mezi dvěma pražskými čtvrtěmi zkrátil z půl hodiny na několik minut. Víc než 300 metrů dlouhá podzemní cesta překonává z Karlína na Žižkov převýšení téměř 30 metrů. Tunel měl původně sloužit i jako protiletecký kryt, plánovalo se jeho rozšíření o část pro silniční vozidla. To se ale nikdy neuskutečnilo.

Domů
Sdílet
Diskuse