Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. ledna 2023 v 11:40
Čas čtení 0:54

Podívej se na interaktivní mapu sjízdnosti silnic. V Česku za den napadne až 15 cm sněhu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Podívej se na interaktivní mapu sjízdnosti silnic. V Česku za den napadne až 15 cm sněhu
Zdroj: TASR/František Iván

Než se vydáš na cestu, podívej se, jak jsou silnice sjízdné.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před sněhovými jevy a řidiči by se měli mít na pozoru kvůli sjízdnosti silnic. Předtím, než vyrazíš na cestu, se můžeš podívat, kdy tvou silnici naposledy někdo ošetřil. Na interaktivní mapě Ředitelství silnic a dálnic ČR najdeš aktuální sjízdnost silnic včetně vozidel údržby.

Až 15 cm nového sněhu za den 

Silnice jsou barevně označeny podle toho, kdy byly naposledy ošetřeny. Nebarevně označené silnice buď údržbou ještě neprošly, nebo od jejich posledního ošetření uplynulo více než šest hodin. Na mapě najdeš jak polohu vozidel, tak i aktuální stav silnic. Podívat se na ni můžeš na těchtostránkách.

Mapa, interaktivní, řsd, silnice
Zdroj: Ředitelství silnic a dálnic ČR/volně k užití

Výstraha meteorologů momentálně platí pro část všech krajů, vyjma toho Jihomoravského. Sněhové jazyky se mohou vyskytovat až do dnešních odpoledních hodin. Meteorologové apelují na řidiče a řidičky, aby sledovali dopravní zpravodajství. Během 24 hodin by mohlo místy napadnout až 15 cm nového sněhu.

Očekávají se také komplikace při chůzi a v případě mokrého sněhu může dojít ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrického vedení a k výpadkům v energetice. Podle meteorologů je třeba nezapomenout na zimní výbavu a při cestě do hor vzít řetězy a dbát pokynů horské služby.

Domů
Sdílet
Diskuse