Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
22. ledna 2023 10:41
Čas čtení 1:44

Strhující válka v UFC! Jiří Procházka má vzkaz pro nového šampiona

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Strhující válka v UFC! Jiří Procházka má vzkaz pro nového šampiona
Zdroj: Profimedia

Jamahal Hill se stal novým šampionem UFC v polotěžké váze. Po pěti kolech porazil Glovera Teixeiru, který následně ukončil kariéru.

V noci ze soboty na neděli zavítala organizace UFC do brazilského Rio de Janeira. Tamní turnaj UFC 283 nabídl mimo jiné dvě titulové bitvy. O hlavní zápas večera se postarali domácí borec Glover Teixeira a americký bojovník Jamahal Hill. Ti se utkali o opasek v polotěžké váze, který po vážném zranění ramene uvolnil Jiří Procházka.

Pět kol války

Teixeira a Hill se postarali o pětikolovou válku, ze které jako vítěz jednohlasně na body a s pásem přes rameno odešel druhý ze jmenovaných. Oba se však zasloužili o strhující zápas a předvedli světové výkony.

Už první kolo naznačilo, že se od zápasu dá očekávat tvrdá podívaná. Ve třetím kole byl Brazilec Teixeira dokonce blízko prohře před limitem, kdy se ocitl na zemi pod salvou úderů ze strany soupeře. Z této pozice se ale nakonec dokázal dostat. Bojového ducha Brazilec projevoval až do konce posledního kola. Teixeira vydržel mnoho, výhru si však právem vysloužil Hill.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Jiří Procházka poslal vzkaz

Zápas si samozřejmě nenechal ujít ani bývalý šampion polotěžké váhy Jiří Procházka. Ten novému držiteli opasku poslal jasný vzkaz přes sociální sítě. „Gratuluji. Jdu si pro tebe!“ vzkázal Hillovi.

21. dubna 2024 7:47 Čas čtení 4:31 Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky

Jiří Procházka vyhrál pás v polotěžké váze jako první Čech v historii právě po Gloveru Teixeirovi v létě loňského roku. Před očekávanou odvetou si však zranil rameno a opasku se vzdal. V současné době má již český bijec po operaci a podstupuje rehabilitaci. Očekává se, že se ve svém příštím zápase po návratu znovu porve o titul šampiona. Kdy se tak stane, zatím není známo.

Teixeira ukončil kariéru

Třiačtyřicetiletý Teixeira po prohraném zápase s Hillem ukončil kariéru. Jak uvádí portál MMA Fighting, řada bojovníků mu vzdala hold. „Ohromná kariéra. Glover Teixeira je opravdová legenda,“ napsal například bojovník Anthony Pettis. „Jsi legenda, Glovere. Užij si důchod, zasloužíš si to. Šampioni nikdy neumírají!“ napsal Teixeirův krajan Renato Moicano. Teixeira během kariéry posbíral 33 výher (z toho 28 před limitem) a 9 porážek.

jiří procházka
Zdroj: Getty Images/Yong Teck Lim

Zápas Teixeiry a Hilla byl vyhlášen nejlepší bitvou večera a nadchl mnoho bojovníků. „Skvělý zápas. Snad nikdo nečekal, že to půjde až do konce posledního kola,“ napsal Stephen Thompson. „Hill má šest dětí, teď je určitě bude moct dobře nakrmit! Úžasný výkon proti pokaždé velmi tvrdému, nebezpečnému a odolnému Gloveru Teixeirovi,“ uvedl Aljamain Sterling.

Moreno slavil pás

Na turnaji UFC 283 se o titul utkali také Brandon Moreno a Deiveson Figueiredo, který obhajoval pás v muší váze. Pro bojovníky se jednalo už o čtvrté vzájemné měření sil. Zápas a titul vyhrál Moreno poté, co byl zápas na konci třetího kola ukončen. Figueiredo nemohl z pohledu doktora pokračovat kvůli tržné ráně pod okem. 

Domů
Sdílet
Diskuse