Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. ledna 2023 13:16
Čas čtení 0:45

STEM: Petr Pavel by volby vyhrál, mnoho lidí ale ještě není rozhodnuto

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
STEM: Petr Pavel by volby vyhrál, mnoho lidí ale ještě není rozhodnuto
Zdroj: se souhlasem iniciativy Spolu silnější

Průzkumy zatím předpovídají vítězství Petra Pavla.

Předvolební průzkum agentury STEM pro CNN Prima News ukazuje, že druhé kolo prezidentských voleb by vyhrál Petr Pavel. Podle volebního modelu druhého kola by Pavel získal 57,6 % hlasů, zatímco Andrej Babiš 42,4 %. Počítá se také s vysokou účastí okolo 68 %. 

Přestože by Pavel podle volebního modelu druhé kolo vyhrál, počítá i s tím, že nerozhodnutých je stále 30 % voličů. Podle preferencí však Pavla upřednostňuje (ať už výrazně, nebo mírně) 44,9 % lidí, Andreje Babiše 34,1 %. Pavlovy preference podle průzkumu agentury STEM zatím rostou. Od 6. prosince minulého roku si polepšil téměř o 5 %.

Agentura STEM a STEM/MARK v prvním kole předpověděla vítězství Petra Pavla, avšak stále se jedná o volební průzkum a výsledky mohou dopadnout úplně jinak. 

21. ledna 2023 20:15 Čas čtení 0:54 Průzkum: Novým prezidentem by se s převahou stal Petr Pavel Průzkum: Novým prezidentem by se s převahou stal Petr Pavel

V sobotu jeden z průzkumů zveřejnila také Česká televize, konkrétně se jednalo o model agentury Kantar a Data Collect. I podle něj by Petr Pavel druhé kolo prezidentských voleb vyhrál. Průzkum mu předpověděl v druhém kole 53 % hlasů, zatímco Andreji Babišovi pouze 38 %.

Druhé kolo prezidentských voleb se koná 27. a 28. ledna. Volební místnosti se otvírají v pátek ve 14 hodin, odvolit můžeš až do sobotních 14:00.

Domů
Sdílet
Diskuse