Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
23. ledna 2023 9:09
Čas čtení 0:56

V Česku bude v týdnu mrznout, můžeme se těšit na sníh

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku bude v týdnu mrznout, můžeme se těšit na sníh
Zdroj: TASR/AP

V následujícím týdnu se musíme připravit na sněhové přeháňky a minusové teploty, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) své predikce na tento týden nezměnili. V Česku se očekávají teploty pod nulou a sněhové srážky, které vydrží i v nížinách až do neděle. V neděli taktéž čekáme největší teplotní propad. Komplikace by v tomto období mohla dělat jak námraza, tak mlhy. 

22. ledna 2023 15:14 Čas čtení 1:22 Předpověď počasí: Příští týden bude chladný, očekávej i sněžení Předpověď počasí: Příští týden bude chladný, očekávej i sněžení

Pondělní počasí bude zatažené až oblačné, na Moravě a v severní polovině Čech místy i polojasné. Během dne bude mrholit nebo slabě sněžit, ojediněle se mohou tvořit i mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 3 °C, na horách v 1000 metrech pouze –1 °C. Vítr bude mírný. V úterý se očekává prakticky totožné počasí s maximální denní teplotou o jeden stupeň vyšší.

Středa bude taktéž kopírovat nastavený trend, přičemž se očekává i tvorba náledí. Postupem času se bude zesilovat sněžení, jež se překlene až do čtvrtka. Nejvyšší denní teploty klesnou na 2 °C. V pátek bude výrazněji sněžit zejména na horách a začne přituhovat zejména v noci, kdy teploty klesnou až na –7 °C.


Víkendové počasí se ponese ve znamení občasného sněžení na celém území, na horách bude ale samozřejmě trvalejší. Nejnižší noční teploty klesnou až k –9 °C, ty denní se dostanou až ke 3 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse