Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. ledna 2023 15:14
Čas čtení 1:22

Předpověď počasí: Příští týden bude chladný, očekávej i sněžení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Příští týden bude chladný, očekávej i sněžení
Zdroj: TASR/AP

Přinášíme předpověď počasí na příští týden.

Příští týden bude počasí v Česku ovlivňovat tlaková níže nad Středomořím a postupně i okraj tlakové výše od severu a západu. Její vliv podle meteorologů zeslábne a čtvrteční studenou frontou k nám bude proudit studený a vlhký vzduch. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

22. ledna 2023 6:00 Čas čtení 5:41 Swag ze sjezdovek: Moon boots, kam se podíváš, aneb jak se oblékají návštěvníci Špindlerova Mlýna Swag ze sjezdovek: Moon boots, kam se podíváš, aneb jak se oblékají návštěvníci Špindlerova Mlýna

Slabé sněžení a v noci až –⁠6 °C

Začátek týdne se ponese za slabého sněžení, na Moravě a ve Slezsku se může objevit slabý déšť nebo mrholení i mrznoucí srážky. Čekají nás i ojedinělé mlhy. Teploty se v noci budou pohybovat mezi 0 a –⁠4 °C, při zmenšené oblačnosti kolem –⁠6 °C. Přes den se vyšplhají až ke 3 °C. Povane mírný severní až severovýchodní vítr rychlostí 2–5 m/s, na východě čerstvý rychlostí 4–8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Zataženo až oblačno bude v úterý, kdy se přes den můžeme dočkat slabého sněžení nebo mrholení, a to i mrznoucího. Ojediněle se objeví mlhy nebo náledí. Teploty v noci dosáhnou –⁠2 až 2 °C, případně mohou klesnout až na –⁠4 °C. Přes den bude maximální teplota 4 °C a povane stejný vítr jako v pondělí, večer bude ustupovat.

O stupeň nižší budou teploty během středeční noci i během dne, kdy se může objevit ojedinělé slabé sněžení nebo mrholení, a to i mrznoucí. Přijít mohou též mlhy a ojediněle se může vytvořit náledí. Povane slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na východě zpočátku mírný severovýchodní 2 až 6 m/s.

Konec týdne přinese další sníh 

Ve čtvrtek se obloha na většině území zatáhne a od severozápadu může přijít sněžení, které bude trvalejší na horách. Teploty se v noci budou pohybovat mezi 0 a –4 °C, během dne od –2 do 2 °C. Povane mírný západní, postupně severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Na konci týdne očekávají meteorologové na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky a zataženou či oblačnou oblohu. Nejnižší teploty naměří teploměry v noci, a to kolem –1 až –6 °C, při zmenšené oblačnosti ještě o dva stupně méně. Přes den se budou teploty pohybovat od –3 do 2 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse