Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. ledna 2023 v 15:14
Čas čtení 1:22

Předpověď počasí: Příští týden bude chladný, očekávej i sněžení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Příští týden bude chladný, očekávej i sněžení
Zdroj: TASR/AP

Přinášíme předpověď počasí na příští týden.

Příští týden bude počasí v Česku ovlivňovat tlaková níže nad Středomořím a postupně i okraj tlakové výše od severu a západu. Její vliv podle meteorologů zeslábne a čtvrteční studenou frontou k nám bude proudit studený a vlhký vzduch. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

22. ledna 2023 v 6:00 Čas čtení 5:41 Swag ze sjezdovek: Moon boots, kam se podíváš, aneb jak se oblékají návštěvníci Špindlerova Mlýna Swag ze sjezdovek: Moon boots, kam se podíváš, aneb jak se oblékají návštěvníci Špindlerova Mlýna

Slabé sněžení a v noci až –⁠6 °C

Začátek týdne se ponese za slabého sněžení, na Moravě a ve Slezsku se může objevit slabý déšť nebo mrholení i mrznoucí srážky. Čekají nás i ojedinělé mlhy. Teploty se v noci budou pohybovat mezi 0 a –⁠4 °C, při zmenšené oblačnosti kolem –⁠6 °C. Přes den se vyšplhají až ke 3 °C. Povane mírný severní až severovýchodní vítr rychlostí 2–5 m/s, na východě čerstvý rychlostí 4–8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Zataženo až oblačno bude v úterý, kdy se přes den můžeme dočkat slabého sněžení nebo mrholení, a to i mrznoucího. Ojediněle se objeví mlhy nebo náledí. Teploty v noci dosáhnou –⁠2 až 2 °C, případně mohou klesnout až na –⁠4 °C. Přes den bude maximální teplota 4 °C a povane stejný vítr jako v pondělí, večer bude ustupovat.

O stupeň nižší budou teploty během středeční noci i během dne, kdy se může objevit ojedinělé slabé sněžení nebo mrholení, a to i mrznoucí. Přijít mohou též mlhy a ojediněle se může vytvořit náledí. Povane slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na východě zpočátku mírný severovýchodní 2 až 6 m/s.

Konec týdne přinese další sníh 

Ve čtvrtek se obloha na většině území zatáhne a od severozápadu může přijít sněžení, které bude trvalejší na horách. Teploty se v noci budou pohybovat mezi 0 a –4 °C, během dne od –2 do 2 °C. Povane mírný západní, postupně severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Na konci týdne očekávají meteorologové na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky a zataženou či oblačnou oblohu. Nejnižší teploty naměří teploměry v noci, a to kolem –1 až –6 °C, při zmenšené oblačnosti ještě o dva stupně méně. Přes den se budou teploty pohybovat od –3 do 2 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse