Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
23. ledna 2023 14:56
Čas čtení 0:54

Zemřel Petr Hošek ze skupiny Plexis, bylo mu 55 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemřel Petr Hošek ze skupiny Plexis, bylo mu 55 let
Zdroj: Profimedia

Na sociálních sítích to uvedli hudebníkovi přátelé, médiím zprávu potvrdil manažer skupiny Jan Košař.

Ve věku padesáti pěti let zemřel v pondělí po krátké nemoci Petr Hošek, zakladatel, zpěvák a baskytarista skupiny Plexis. Na sociálních sítích to uvedl další člen kapely Vlasta Zahradník, serveru Novinky potvrdil zprávu manažer kapely Jan Košař.

Odešla ikona českého punku se „škraloupem z minulosti“

„Chceme touto cestou poděkovat Petrovi za nejlepší hudební rok našich dosavadních muzikantských životů. Tato nahrávka je poslední záznam Petra z naší zkušebny, je to demo připravované nové skladby s titulem ‚Co chceš od života‘. Bohužel jsme tuhle věc s Péťou již nestihli dokončit na profesionální úrovni, ale chceme si strejdu Sida stále pamatovat, jako kdyby s námi na zkoušce pořád byl. Petře, DĚKUJEME,“napsali na Facebook další členové kapely.

Hošek, označovaný za jednu z legend českého punku, působil například v kapelách Do řady, Michael's Uncle nebo Našrot. Nejvíce ho ale proslavila kapela Plexis, kterou založil už v roce 1984. Ve svých začátcích se skupina inspirovala hudbou britských The Exploited. Kapela se po dvou letech rozpadla, v roce 1990 se vrátila s albem Půlnoční rebel. Následovalo dalších šest alb. V roce 2021 došlo k výměně muzikantů, Hošek pravidelně koncertoval nadále. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

„S Petrem Hoškem je spojen i jeden neuspokojivě vysvětlený škraloup z minulosti, který způsobil, že Plexis nikdy nesměli zahrát na Open Air festivalu v Trutnově. Hošek je totiž pod přezdívkou Sid veden jako spolupracovník StB. Sám muzikant se k této informaci nikdy nevyjádřil,“uvádí Musicserver.

Domů
Sdílet
Diskuse