Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
24. ledna 2023 7:48
Čas čtení 1:00

Meteorologové vydali hned několik výstrah. V těchto šesti krajích choď a jezdi opatrně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové vydali hned několik výstrah. V těchto šesti krajích choď a jezdi opatrně
Zdroj: TASR - Jozef Ďurník

Český hydrometeorologický ústav varuje před mrznoucí mlhou a ledovkou. Obojí zároveň platí v Pardubickém kraji.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu se od pondělního večera (23. 1. 2023 v 18:00) do úterního dopoledne (24. 1. v 11:00) mohou místy vyskytnout i mrznoucí mlhy. Jde zejména o případ ve Středočeském, Královéhradeckém a Pardubickém kraji a na Vysočině. 

Mrznoucí mlhy mohou podle ČHMÚ způsobit sníženou dohlednost a nebezpečí tvorby námrazy. V mlze je proto nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. „Déletrvající mrznoucí mlhy mohou vést k tvorbě námrazy na komunikacích s nebezpečím smyku,“ dodává ČHMÚ.

Při mrznoucím mrholení se mohou tvořit i ledovky. Výstraha o ledovkách platí od pondělního dopoledne (23. 1. v 10:15) do úterního večera (24. 1. v 18:00) a týká se Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. 

Meteorologové varují, že v důsledku toho hrozí nebezpečí úrazů při uklouznutí, problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ doporučuje ČHMÚ a dodává, ze je potřeba počítat také s prodloužením doby jízdy.

23. ledna 2023 20:07 Čas čtení 1:18 Na Pink Floyd se slétly homofobní komentáře kvůli duze, kterou používají odjakživa Na Pink Floyd se slétly homofobní komentáře kvůli duze, kterou používají odjakživa

V úterý bude zataženo s nízkou oblačností; zejména na severu a severovýchodě Čech a na Moravě místy skoro jasno. Meteorologové také očekávají ojediněle slabé sněžení, mlhy nebo až mrznoucí mrholení. Nejvyšší teploty v úterý dosáhnou –⁠1 až +3 °C, při zmenšené oblačnosti až +5 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Foukat bude mírný severní až severovýchodní vítr, na Moravě a ve Slezsku místy přechodně čerstvý s nárazy o rychlosti kolem 4 až 8 m/s. Večer bude vítr slábnout.

Domů
Sdílet
Diskuse