Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2023 20:07
Čas čtení 1:18
Ilona Hobzová

Na Pink Floyd se slétly homofobní komentáře kvůli duze, kterou používají odjakživa

Na Pink Floyd se slétly homofobní komentáře kvůli duze, kterou používají odjakživa
Zdroj: Flickr/Brett Jordan/volně k užití
HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„Jen obyčejný homofob se může zlobit na duhu, kterou mají Pink Floyd na albu odjakživa,“ obořil se na autory negativních komentářů jeden z uživatelů.

Legendární album Dark Side Of The Moon od skupiny Pink Floyd se stalo předmětem sporu. Do kapely se začali někteří uživatelé sociálních sítí strefovat kvůli duze, která se na přebalu desky nachází. Považovali ji za vyjádření podpory LGBT+ lidem, kteří mají duhovou vlajku jako jeden z hlavních symbolů. 

Podpora LGBT+, nebo obyčejný optický jev?

Kapela Pink Floyd na Facebooku oznámila, že u příležitosti výročí padesáti let od vydání alba Dark Side Of The Moon vydává speciální box set s jeho remasterovanou verzí. Aktualizovanou verzi obalu alba si dala také jako profilovou fotku. A nad některými komentáři zůstával rozum stát. Duhu na profilové fotce si totiž někteří lidé vyložili jako podporu LGBT+ lidem.

„Zbavte se duhy, děláte ze sebe blbce,“ stálo v jednom z komentářů. Další uživatel napsal, že s poslechem jejich písní končí. „S duhou chcete být woke?“ uvedl rozzlobeně další diskutující. „Je i nějaká vlajka pro hetero lidi?“ ptal se jiný.

V reakci na takové komentáře se fanoušci a fanynky těmto komentujícím vysmáli. „Myslel jsem, že je to vtip, ale musel jsem se přesvědčit na vlastní oči. Opravdu mají lidé záchvaty vzteku kvůli duze, která na tom ikonickém obalu VŽDY byla?“ okomentoval jeden z nich. „Víš, že jsi jen obyčejný homofob, když se rozčiluješ nad duhou, kterou Pink Floyd měli v logu vždycky? Světlo, které vchází do trojúhelníku a vychází z něj, představuje začátek života a všechny cesty, kterými si člověk prošel a které ho ovlivnily,“ vysvětlil další.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Z fyzikálního hlediska se jedná o jev zvaný disperze světla. Velikost rychlosti světla totiž závisí na jeho frekvenci. A protože různým frekvencím (resp. rychlostem) světla odpovídají různé hodnoty indexu lomu, rozkládá se bílé světlo procházející optickým hranolem na barevné složky.

Dark Side Of The Moon je osmé studiové album kapely Pink Floyd. Prodalo se ho 5 milionů kopií, od svého vydání se objevilo na všech žebříčcích nejlepších alb a dočkalo se mnoha remasterovaných a cover verzí. Jde o jedno z nejpopulárnějších alb a jeden z nejikoničtějších přebalů. 

Domů
Sdílet
Diskuse