Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
27. ledna 2023 v 18:08
Čas čtení 1:17

Volební kampaň byla skutečně odporná, míní Petr Fiala. Svůj hlas dal Petru Pavlovi

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Volební kampaň byla skutečně odporná, míní Petr Fiala. Svůj hlas dal Petru Pavlovi
Zdroj: Občanská demokratická strana

Krátce poté, co premiér a předseda strany ODS odvolil, novinářům prozradil, co si o kampani jednoho z kandidátů skutečně myslí.

„Viděli jsme velmi nepříjemnou kampaň, možná nejhorší v novodobé historii ČR. Používaly se útoky na lidské vášně, vyvolávání strachu, lži, zpochybňování mezinárodních závazků a rozdělování společnosti,“ citovaly Novinky.cz slova Petra Fialy, premiéra a předsedy strany ODS.

Fiala tím reagoval na billboardy Andreje Babiše (ANO) s texty „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják. Prezident Babiš“ nebo „Zastavím vládu. Pomůžu lidem. Prezident Babiš“, které nepřímo naznačovaly manipulativní příběh o tom, že Pavel pošle české občany bojovat na Ukrajinu. 

Motivace k tomu jít k volbám

Kampaň měla podle premiéra za cíl odradit některé méně rozhodné voliče. „Když mluvíme o skutečně odporné kampani, kdy se používaly prostředky, které do slušné společnosti nepatří, tak o to víc by měli být lidé motivováni jít k volbám,“ prohlásil Fiala.

Ke kampani se vyjádřil těsně poté, co v pátek krátce po třetí hodině odpolední odvolil v brněnské Masarykově ZŠ. K volební místnosti ho doprovázela jeho manželka Jana Fialová.

Fiala očekává v druhém kole prezidentské volby vysokou volební účast. Během hlasování vyjádřil podporu generálovi ve výslužbě Petru Pavlovi. „Společnost je rozdělená a přispívají k tomu právě ti, kteří šíří strach, nenávist a nepravdu a používají nečestné metody. Kdybychom se omezovali na slušnou politiku, respekt k soupeřům, jak se o to mnozí z nás snaží, tak by společnost tak rozdělená nebyla. A úkolem nového prezidenta je tu situaci zklidnit,“ doplnil Fiala.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

V podobnou dobu jako Fiala měl odvoleno také dosluhující prezident ČR Miloš Zeman, ale v Lánech. Naznačil, že stejně jako v prvním kole prezidentské volby i nyní volil Andreje Babiše (ANO). „Víte, že jsem konzervativní a neměním názory během 14 dnů,“ komentoval svoji volbu. „K řádu a klidu mě naposledy vyzývali za normalizace,“ podotkl Zeman, o čemž si můžeš přečíst v samostatném článku.

Redakce Refresher News sleduje dění během prvního dne finále prezidentských voleb v článku živě. Sleduj jej, aby ti neunikly žádné aktuální informace.
Domů
Sdílet
Diskuse