Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Kuni Nguyenová
27. ledna 2023 18:08
Čas čtení 1:17

Volební kampaň byla skutečně odporná, míní Petr Fiala. Svůj hlas dal Petru Pavlovi

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Volební kampaň byla skutečně odporná, míní Petr Fiala. Svůj hlas dal Petru Pavlovi
Zdroj: Občanská demokratická strana

Krátce poté, co premiér a předseda strany ODS odvolil, novinářům prozradil, co si o kampani jednoho z kandidátů skutečně myslí.

„Viděli jsme velmi nepříjemnou kampaň, možná nejhorší v novodobé historii ČR. Používaly se útoky na lidské vášně, vyvolávání strachu, lži, zpochybňování mezinárodních závazků a rozdělování společnosti,“ citovaly Novinky.cz slova Petra Fialy, premiéra a předsedy strany ODS.

Fiala tím reagoval na billboardy Andreje Babiše (ANO) s texty „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják. Prezident Babiš“ nebo „Zastavím vládu. Pomůžu lidem. Prezident Babiš“, které nepřímo naznačovaly manipulativní příběh o tom, že Pavel pošle české občany bojovat na Ukrajinu. 

Motivace k tomu jít k volbám

Kampaň měla podle premiéra za cíl odradit některé méně rozhodné voliče. „Když mluvíme o skutečně odporné kampani, kdy se používaly prostředky, které do slušné společnosti nepatří, tak o to víc by měli být lidé motivováni jít k volbám,“ prohlásil Fiala.

Ke kampani se vyjádřil těsně poté, co v pátek krátce po třetí hodině odpolední odvolil v brněnské Masarykově ZŠ. K volební místnosti ho doprovázela jeho manželka Jana Fialová.

Fiala očekává v druhém kole prezidentské volby vysokou volební účast. Během hlasování vyjádřil podporu generálovi ve výslužbě Petru Pavlovi. „Společnost je rozdělená a přispívají k tomu právě ti, kteří šíří strach, nenávist a nepravdu a používají nečestné metody. Kdybychom se omezovali na slušnou politiku, respekt k soupeřům, jak se o to mnozí z nás snaží, tak by společnost tak rozdělená nebyla. A úkolem nového prezidenta je tu situaci zklidnit,“ doplnil Fiala.

25. dubna 2024 15:00 Čas čtení 3:53 „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují

V podobnou dobu jako Fiala měl odvoleno také dosluhující prezident ČR Miloš Zeman, ale v Lánech. Naznačil, že stejně jako v prvním kole prezidentské volby i nyní volil Andreje Babiše (ANO). „Víte, že jsem konzervativní a neměním názory během 14 dnů,“ komentoval svoji volbu. „K řádu a klidu mě naposledy vyzývali za normalizace,“ podotkl Zeman, o čemž si můžeš přečíst v samostatném článku.

Redakce Refresher News sleduje dění během prvního dne finále prezidentských voleb v článku živě. Sleduj jej, aby ti neunikly žádné aktuální informace.
Domů
Sdílet
Diskuse