Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
28. ledna 2023 9:00
Čas čtení 0:55

Andrew Tate má „zvláštní schopnost“ útočit na ženy, vysvětlil soudce prodloužení jeho zadržení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Andrew Tate má „zvláštní schopnost“ útočit na ženy, vysvětlil soudce prodloužení jeho zadržení
Zdroj: TASR/AP/Observator Antena 1

Bratři Tateovi představují pro ženy podle rumunského soudce velké nebezpečí.

Andrew Tate a jeho bratr Tristan budou ve vazbě drženi dalších 30 dní, tedy do 27. února, zatímco policie vyšetřuje obvinění ze znásilnění a obchodování s lidmi, které oba odmítají. Tamní soudce nyní v písemném prohlášení uvedl důvody, proč se minulý týden rozhodl vazbu prodloužit, uvádí BBC.

Za extrémně nebezpečný uvedl například um bratrů Tateových rozpoznat zranitelné oběti, na které by mohli posléze zaútočit. Nebezpečná dvojice má podle něj „schopnost a snahu vykonávat trvalou psychickou kontrolu nad oběťmi“.

24. ledna 2023 12:28 Čas čtení 0:58 Andrew Tate fňuká z vězení a připomíná nám to chvíli, kdy flexil o vlastním porodu: „Švábi jsou moji jediní přátelé.“ Andrew Tate fňuká z vězení a připomíná nám to chvíli, kdy flexil o vlastním porodu: „Švábi jsou moji jediní přátelé.“

Náklonnost podmíněna zneužíváním

Soudce uvádí také chování odpovídající tzv. „loverbody method“ (metodě milence), kterou často využívají obchodníci s lidmi. Postupným sváděním a flirtováním následně ženy zneužijí a donutí je k práci v sexuálním průmyslu. 

Všechny údajné oběti v tomto případě „žádaly obžalované o pozornost a náklonnost“, což bylo podmíněno tím, že budou vykonávat činnosti, které bratrům přinesou příjem. Právě tyto ženy byly mnohdy nuceny pracovat nepřetržitě 12 hodin, pouze s pětiminutovou přestávkou.

Soudcovo prohlášení odůvodňující prodloužené zadržování bratrů je zatím nejsilnějším dokumentem, který prokuratura v případu předložila. Prokurátoři dosud plně neobjasnili skutkové okolnosti případu, nicméně to podle rumunského soudce nevylučuje důvodné podezření, že obvinění spáchali trestné činy, pro něž jsou vyšetřováni.

Andrew a Tristan Tateovi jsou rumunskou prokuraturou DIICOT obviněni z vytvoření organizované zločinecké skupiny, obchodování s lidmi a znásilnění. Zatčeni byli 29. prosince 2022. Šestatřicetiletý Andrew Tate se stal známým poté, co se na TikToku objevilo několik klipů, v nichž propagoval agresi vůči ženám.

Domů
Sdílet
Diskuse