Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová ČTK
28. ledna 2023 16:36
Čas čtení 1:15

„Češi si nezaslouží zemi s blbou náladou.“ Co řekl nově zvolený prezident Petr Pavel ve své vítězné řeči?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Češi si nezaslouží zemi s blbou náladou.“ Co řekl nově zvolený prezident Petr Pavel ve své vítězné řeči?
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Nově zvolený prezident poděkoval všem voličům, kteří se dostavili k volbám.

Petr Pavel uspořádal tiskovou konferenci ve chvíli, kdy bylo sečteno 92 procent hlasů. V té době už nemohl prezidentskou volbu prohrát. „Češi si zaslouží zemi, která se nebude vyznačovat blbou náladou, ale bude republikou pohody,“ řekl Petr Pavel krátce poté, co ho Češi a Češky zvolili za nového prezidenta České republiky. Nově zvolený prezident Petr Pavel složí slib do rukou předsedy Senátu na Hradě 9. března. Informuje o tom ČTK.

28. ledna 2023 16:30 Čas čtení 0:32 Profil: Toto je nový český prezident Petr Pavel Profil: Toto je nový český prezident Petr Pavel

Nově zvolený prezident také poděkoval všem voličům včetně těch, kteří podpořili jeho protikandidáta Andreje Babiše (ANO). Doplnil, že v této zemi nevidí poražené voliče. „Rozumím i tomu, že se mnozí teď cítí zklamaní, protože jejich favorit nevyhrál, ale zároveň také vnímám to, že v této zemi nevidím vítězné a poražené voliče,“ řekl Pavel.

Po sečtení více než 99 procent okrsků měl Pavel zisk více než 58 procent hlasů, vyplývá z dat ČSÚ.

Nebude to jednoduché

Ve svém volebním štábu řekl, že vyhrály hodnoty jako pravda, důstojnost a respekt. Na Pražském hradě chce všechny přesvědčit k návratu k nim.

Petr Pavel
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Češi a Češky musí podle Pavla řešit problémy jako jedno společenství, i když je rozdělila právě skončená prezidentská kampaň, několik souběžných krizí, ale také politika, která se podle něj v poslední době vyznačuje konfrontací, vzájemným osočováním a hledáním důvodů, proč něco nejde. Místo toho chce v budoucnu hledat společná řešení.

„Nebude to rozhodně jednoduché. Ale také to není nemožné. Já jsem přesvědčen o tom, že máme kromě těch rozdílů a příkopů, které nám mnozí připomínají, mnohem více společného. A je to nejenom společný jazyk, krásná země a její úspěšná historie. Je to především naše společná budoucnost, ale i problémy, kterým dnes a možná i v budoucnu budeme čelit,“ řekl Pavel s tím, že je potřeba tyto problémy řešit společně.

Redakce Refresher News sleduje dění během druhého dne voleb v článku živě. Sleduj jej, aby ti neunikly žádné aktuální informace. Profil nově zvoleného prezidenta si můžeš přečíst zde.
Domů
Sdílet
Diskuse