Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
28. ledna 2023 19:33
Čas čtení 1:01

Senior odvolil a zemřel. Po odchodu z volební místnosti zkolaboval na toaletě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Senior odvolil a zemřel. Po odchodu z volební místnosti zkolaboval na toaletě
Zdroj: TASR - Barbora Vizváryová

Muž, narozený v roce 1940, v sobotu dopoledne zkolaboval náhle na toaletě, když odvolil. Nedokázali mu pomoci ani přivolaní záchranáři.

Senior narozený v roce 1940 se v sobotu dopoledne dostavil do volební místnosti ve Vilémově na Olomoucku. Když odvolil, krátce nato náhle zkolaboval na toaletě. Nedokázali mu pomoci ani přivolaní záchranáři. Informovala o tom ČTK s odvoláním na slova mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikiskové.

„Senior odvolil ve volební místnosti na obecním úřadě v menší obci na Litovelsku, ve Vilémově. Po odchodu z volební místnosti u něj nastal na toaletě náhlý kolaps se zástavou oběhu,“ uvedla Mikisková.

28. ledna 2023 16:30 Čas čtení 0:32 Profil: Toto je nový český prezident Petr Pavel Profil: Toto je nový český prezident Petr Pavel

Dodala, že syn, který tam byl jako doprovod, za pomoci operátora okamžitě začal s nepřímou srdeční masáží. „Po příjezdu naší posádky jsme na tuto první pomoc navázali a pokračovali jsme dál v resuscitaci, nicméně muže už se nepodařilo zachránit a bohužel lékař musel konstatovat smrt pacienta,“ upřesnila mluvčí záchranné služby.

volby
Zdroj: TASR/Marko Erd

Policejní mluvčí Miluše Zajícová k incidentu dodala, že dosud nebylo zjištěno, že by na jeho smrti měla podíl další osoba. K úmrtí došlo pravděpodobně z přirozených příčin.

Podobná událost se udála i v prvním kole prezidentské volby, a to v Roudnici nad Labem na Litoměřicku, o čemž jsme tě dříve informovali. Muž narozený v roce 1946 (tj. přibližně ve věku 76 let – pozn. redakce) zašel za plentu, aby si připravil volební lístek. Po vhození lístku ale náhle zkolaboval. Zachránit se ho již nepodařilo.

Pro bližší přehled o tom, jak lidé hlasovali v jednotlivých krajích a obcích, navštiv tento článek. Přečíst si můžeš také profil vítězného kandidáta, který jsme vypracovali zde.

Redakce Refresher News sleduje dění během druhého dne finále prezidentských voleb v článku živě. Sleduj jej, aby ti neunikly žádné aktuální informace.
Domů
Sdílet
Diskuse