Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2023 20:35
Čas čtení 0:54
Ondřej Jarůšek

Oficiálně potvrzeno! Dlouholetí rivalové se v UFC znovu porvou o titul šampiona

Oficiálně potvrzeno! Dlouholetí rivalové se v UFC znovu porvou o titul šampiona
Zdroj: Getty Images/Christian Petersen
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

Alex Pereira a Israel Adesanya se v bojových sportech střetnou už počtvrté.

Šampion střední váhy UFC Alex Pereira (7:1) se znovu utká s bývalým šampionem této divize Israelem Adesaynou (23:2). Šéf organizace Dana White jejich střet oficiálně potvrdil. Utkají se 8. dubna na turnaji UFC 287. Informuje o tom portál MMA Junkie.

Doporučeno
Šéf Oktagonu: V Evropě jsme jednička, Anglie je obrovský krok. Vémola bude mít v případné odvetě s Véghem velkou výhodu (Rozhovor) Šéf Oktagonu: V Evropě jsme jednička, Anglie je obrovský krok. Vémola bude mít v případné odvetě s Véghem velkou výhodu (Rozhovor) 29. ledna 2023 11:00

Bojovníci se spolu naposledy střetli v listopadu loňského roku. Tehdy byl ještě držitelem opasku Adesanya, který do té doby ve své váze za celou MMA kariéru nikdy neprohrál. Jeho dlouholetý rival z Brazílie Alex Pereira jej však ukončil v pátém kole a vystřídal jej na trůnu pro krále divize.

Mezi oběma zápasníky je dlouhá historie. V minulosti se proti sobě utkali už dvakrát v kickboxu, v obou případech zvítězil brazilský rodák Pereira. Nyní se tak bude jednat celkově už o jejich čtvrtý vzájemný zápas v bojových sportech.

Alex Pereira  Israel Adesanya
Zdroj: Getty Images/Jamie Squire

Na stejném turnaji se mimo jiné představí i Jorge Masvidal v zápase s Gilbertem Burnsem nebo historicky nejmladší bojovník UFC Raul Rosas Jr. Ten má za sebou senzační debut, na který se pokusí navázat v boji s Christianem Rodriguesem. Fascinující příběh mladé rostoucí hvězdy Raula Rosase Jr. si můžeš přečíst zde.

Doporučeno
Nejmladší bojovník UFC šokoval svět a nadchl i Conora McGregora. Toto je jeho příběh Nejmladší bojovník UFC šokoval svět a nadchl i Conora McGregora. Toto je jeho příběh 5. ledna 2023 10:00

Zápasy na turnaji UFC 287

Alex Pereira vs. Israel Adesanya
Gilbert Burns vs. Jorge Masvidal
Kevin Holland vs. Santiago Ponzinibbio
Raul Rosas Jr. vs. Christian Rodrigues
Rob Font vs. Adrian Yanez
Gerald Meeerschaert vs. Joe Pyfer
Kelvin Gastelum vs. Chris Curtis
Cynthia Calvillo vs. Loopy Godinez
Luana Pinheiro vs. Michelle Waterson-Gomez
Ignacio Bahamondes vs. Nikolas Motta
Steve Garcia vs. Shayilan Nuerdanbieke

Domů
Sdílet
Diskuse