Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2023 v 11:00
Čas čtení 7:08
Ondřej Jarůšek

Šéf Oktagonu: V Evropě jsme jednička, Anglie je obrovský krok. Vémola bude mít v případné odvetě s Véghem velkou výhodu (Rozhovor)

Šéf Oktagonu: V Evropě jsme jednička, Anglie je obrovský krok. Vémola bude mít v případné odvetě s Véghem velkou výhodu (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT ATTILA VÉGH BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PAVOL NERUDA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Spoluzakladatel bojové organizace OKTAGON MMA Pavol Neruda si s námi popovídal o potenciální odvetě Zápasu století, expanzi do Anglie, válce Čepo vs. Peňáz a mnohém dalším. Na co se fanoušci mohou těšit v roce 2023?

Domácí fanoušci bojových sportů měli v roce 2022 žně a ani v tom letošním tomu nebude jinak. Organizace OKTAGON MMA totiž chystá řadu velkých turnajů, nové projekty a čeká ji zřejmě jeden z nejvýznamnějších kroků v její existenci, čímž je expanze do Anglie a Irska. O tom a mnohém dalším si s námi popovídal spolumajitel organizace Pavol Neruda.

Ten v našem novém rozhovoru mimo jiné popsal, proč se podle něj stal OKTAGON MMA evropskou jedničkou, co fanoušci mohou čekat od roku 2023, ale i to, jak blízko jsme tolik diskutované odvetě Zápasu století Attila Végh vs. Karlos Vémola. A samozřejmě jsme nemohli vynechat ani velkolepou pyramidu Tipsport Gamechanger o milion eur.

KSW trochu dochází plyn (...), i když stále dělají skvělou show.

Tím, že expandujeme do dalších zemí, nabíráme nové publikum, usazujeme se v Německu a letos budeme i v Anglii, tak se teď tou jedničkou stáváme my.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 v 6:00
Pavol Neruda a Ondřej Novotný.
Pavol Neruda a Ondřej Novotný. Zdroj: OKTAGON MMA
V tomto článku se dočteš:
  • Co podle Nerudy dělá z Oktagonu jedničku v Evropě
  • Jak blízko jsme odvetě Zápasu století a proč má Karlos Vémola výhodu
  • Co očekává od zápasu Čepo vs. Peňáz, na který fanoušci roky čekají
  • Co pro organizaci může znamenat úspěch v Anglii
  • Kdy se do klece postaví slavný český fotbalista Martin Fenin
  • Jak to letos bude s projektem Oktagon Výzva
  • Jak se v Německu změnilo vnímání MMA
  • Zda má v pyramidě Tipsport Gamechanger nějakého favorita

Oktagon má za sebou dost nabitý rok 2022, kdy se uskutečnilo deset turnajů, proběhla expanze do Německa, poznali jsme nové šampiony. Jak vy osobně rok 2022 z hlediska posunu organizace hodnotíte?

Byl to určitě jeden z nejlepších roků Oktagonu. Po roce 2019, kdy byl Zápas století, to byl asi nejlepší rok. Každý rok je dobrý, ale určitě právě tento patří mezi ty největší highlighty, protože jsme udělali tak obrovský krok dopředu. Zápas století byl signifikantní skok v našem růstu a stejně tak tomu bylo i minulý rok, protože jsme šli do zahraničí, v Německu jsme měli dva vyprodané turnaje, natočili jsme reality show, získali nové hvězdy a udělali významné kroky směrem k Anglii a Irsku.

Doporučeno
Vémola vs. Végh 2 aneb jaké megazápasy v organizaci OKTAGON MMA chceme vidět v roce 2023 Vémola vs. Végh 2 aneb jaké megazápasy v organizaci OKTAGON MMA chceme vidět v roce 2023 13. ledna 2023 v 6:00

Jak tedy po loňském roce vnímáte Oktagon v porovnání s evropskou, případně světovou konkurencí? Myslím si, že v Evropě jsou jen dvě značky, o kterých diváci mohou polemizovat, kdo je největší – jestli je to KSW, nebo jestli jsme to my. KSW samozřejmě historicky vyprodalo skoro 60tisícovou arénu, což je super. Nám se to historicky nepodařilo, takže podle tohoto měřítka by někdo mohl říct, že KSW je větší. Já si ale myslím, že KSW trochu dochází plyn. Takové je alespoň moje vnímání, i když stále dělají skvělou show.

Tím, že expandujeme do dalších zemí, nabíráme nové publikum, usazujeme se v Německu a letos budeme i v Anglii, tak se teď tou jedničkou stáváme my. O tom ale nakonec rozhodne divák. Když se k tomu ale připočítá ještě Tipsport Gamechanger, což je liga mistrů evropského MMA, tak právě tyto kroky z nás dělají určitě jedničku v Evropě. 

Úspěch v Anglii by znamenal výrazný skok na světové scéně.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 129679 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse