Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2022 20:14
Čas čtení 1:12
Ondřej Jarůšek

Nejšílenější MMA zápas roku? Podívej se na celý záznam titulové bitvy Kozma vs. Brito

Nejšílenější MMA zápas roku? Podívej se na celý záznam titulové bitvy Kozma vs. Brito
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Organizace Oktagon MMA zveřejnila kompletní záznam zápasu David Kozma vs. Kaik Brito, ve kterém jsme poznali nového šampiona.

Bojová organizace Oktagon MMA v neděli na YouTube zveřejnila zápasy z turnaje Oktagon 37 v Ostravě (reportáž jsme ti přinesli zde), kde se jednoznačně nejdivočejší bitvou stal střet šampiona veltrové váhy Davida Kozmy s brazilským vyzývatelem Kaikem Britem. Ten šokoval arénu a krále divize sesadil z trůnu. Všichni fanoušci si teď mohou pustit záznam celého zápasu, který tento rok bude patřit rozhodně k těm nejdiskutovanějším na domácí scéně.

Navzdory tvrdé a bolestivé prohře se Kozma dočkal nespočtu obdivných reakcí. V zápase totiž předvedl obrovské srdce a ustál nespočet přesných úderů. A i když jej Brazilec poslal k zemi, šampion se znovu postavil na nohy a byl odhodlán bojovat dál. Za to si vysloužil respekt jak diváků, tak i samotného soupeře, který si při bití do soupeře, jak sám uvedl na následné tiskové konferenci, dokonce poranil ruku. David Kozma držel titul od roku 2018 a pětkrát jej obhájil. V Oktagonu byl dosud neporažený.

Předmětem diskusí se ale po zápase stalo také ukončení ze strany rozhodčího Jana Voborníka. Podle některých k němu totiž došlo až příliš pozdě a v zájmu zdraví zápasníka měl být souboj ukončen dříve než ve třetím kole. To, že je David Kozma v problémech, bylo totiž zřejmé už předtím.

Doporučeno
Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu 23. dubna 2024 9:12

Voborník si ale za svým rozhodnutím stojí. „Přišlo to ve správný čas. Bavil jsem se už v aréně s desítkami lidí a je pravda, že tři z nich mi řekli, že by ho ukončili dřív, jenže ani jeden nepatřil mezi rozhodčí. Kolegové mi vesměs gratulovali. Zápas nebyl na pískání jednoduchý,“ řekl Voborník pro iDNES.

Jak David Kozma, tak i Kaik Brito jsou součástí nového projektu Tipsport GameChanger, ve kterém se mohou potenciálně utkat znovu. Nikoliv ale o titul. Jednat se bude o pyramidu čítající 16 zápasníků, mezi které se rozdělí milion eur. První turnaj proběhne už 4. března v Ostravě.

Domů
Sdílet
Diskuse