Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
3. února 2023 10:25
Čas čtení 0:32

Heuréka! Pražská koalice dokončila smlouvu, hlavní město bude mít za pár týdnů konečně nové vedení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Heuréka! Pražská koalice dokončila smlouvu, hlavní město bude mít za pár týdnů konečně nové vedení
Zdroj: SPOLU pro Prahu

Zástupcům koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL), Pirátů a STAN se v Praze podařilo dokončit koaliční smlouvu. V následujících týdnech ji budou schvalovat jednotlivé strany.

Zástupci Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL), Pirátů a STAN v Praze v noci na pátek dokončili koaliční smlouvu, kterou budou v následujícím týdnu schvalovat jednotlivé strany.

ČTK to v pátek ráno sdělil dosluhující primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a potvrdil předseda klubu zastupitelů Spolu Zdeněk Zajíček (ODS). Strany plánují smlouvu podepsat ještě před jednáním zastupitelů 16. února, na němž chtějí zvolit nové vedení metropole v čele s primátorem Bohuslavou Svobodou (ODS).

24. ledna 2023 16:18 Čas čtení 1:25 Pražská koalice možná konečně vznikne, Piráti rozpustili Alianci pro stabilitu. Děláme to pro Prahu bez populistů, říká Hřib Pražská koalice možná konečně vznikne, Piráti rozpustili Alianci pro stabilitu. Děláme to pro Prahu bez populistů, říká Hřib

„Dokončili jsme koaliční smlouvu včetně příloh,“ uvedl dnes Hřib. Jednání ve čtvrtek začalo kolem čtvrté odpoledne a v užším složení pokračovalo do půlnoci. Politici podle čtvrtečního vyjádření zejména finalizovali přesné znění programu a řešili také personální otázky. Zajíček doplnil, že nyní se ještě zpracovávají korektury dokumentů. Zcela hotové podklady by pak dnes nebo v sobotu měly zamířit do vnitrostranického schvalování všech pěti stran, kterého se budou koalice účastnit.

Domů
Sdílet
Diskuse