Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2023 19:10
Čas čtení 0:35
Kateřina Viková

Na Eurovizi nás bude zastupovat dívčí kapela Vesna

Na Eurovizi nás bude zastupovat dívčí kapela Vesna
Zdroj: Eurocontest/propagační materiál
ČESKO EUROVIZE
Uložit Uložené

V národním kole hudební soutěže Eurovize vyhrála skupina Vesna. V květnu bude Českou republiku reprezentovat ve Velké Británii, kde se utká s dalšími 37 soutěžícími.

Česká republika si v národním kole odhlasovala svého zástupce do mezinárodní soutěže Eurovision Song Contest. Bude jím dívčí skupina Vesna, která se v květnu utká s umělci a umělkyněmi ze 37 zemí. 

O reprezentaci České republiky ve Velké ceně Eurovize se v roce 2023 ucházela také držitelka Oscara za nejlepší originální píseň Markéta Irglová, zpěvačka Pam Rabbit, Maella, která spojuje prvky popu a folklóru, nebo písničkář Rodan. O tom, kdo postoupí do hlavní soutěže, mohli jejich příznivci hlasovat do 6. února.

Anketa:
Souhlasíš s tím, koho posíláme do Velké Británie na Eurovizi?
Jasně, moc jsem fandil*a.
Ne, měl*a jsem jiného favorita. 
Jasně, moc jsem fandil*a.
71 %
Ne, měl*a jsem jiného favorita. 
29 %

Hudební soutěž se bude konat v květnu v Liverpoolu ve Velké Británii. Předchozí ročník sice vyhrála ukrajinská skupina Kalush Orchestra s písní Stefanija a podle tradice se měla soutěž následující rok konat v tomto státě, Ukrajina ale kvůli probíhající ruské invazi nemohla zaručit bezpečné konání soutěže. Možnost uspořádat ročník proto dostala Velká Británie, pro kterou v roce 2022 získal Sam Ryder s písní Space Man druhé místo.

Domů
Sdílet
Diskuse