Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
8. února 2023 12:06
Čas čtení 0:30

V Tichém oceánu se našly tři tuny kokainu, měly mířit na australský trh

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Tichém oceánu se našly tři tuny kokainu, měly mířit na australský trh
Zdroj: TASR/AP

Novozélandská police nalezla v Tichém oceánu přes tři tuny kokainu v celkové hodnotě 294 milionů eur. Drogy měly skončit na australském trhu.

V Tichém oceánu nalezla novozélandská policie 3,2 tuny kokainu. Jedná se o jeden z největších nálezů nelegálních drog v historii země, píše TASR díky sdělení Andrewa Costera pro agentury DPA a AFP. Odhadovaná hodnota je 500 milionů novozélandských dolarů, v přepočtu zhruba 7 miliard korun.

Zabavené množství by dle slov Costera stačilo k zásobování kupců na území Nového Zélandu po dobu 30 let. Drogy měly směřovat na australský trh. Našly se vysypané z lodě či letadla severovýchodně od země. Celkem 81 balíčků kokainu si zde nejspíše měli překupníci na lodi vyzvednout. Jednotlivá balení na sobě měla symbol čtyřlístku.

Policie zatím nikoho nezatkla. V březnu 2022 byla na území Nového Zélandu zadržena zásilka se 700 kilogramy kokainu. Ta se našla na lodi zakotvené v přístavním městě Tauranga.

Domů
Sdílet
Diskuse