Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
9. února 2023 11:07
Čas čtení 0:54

VIDEO: Ukrajinský prezident Zelenskyj v dojemném okamžiku objal reportérku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Ukrajinský prezident Zelenskyj v dojemném okamžiku objal reportérku
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během své středeční návštěvy Velké Británie přerušil tiskovou konferenci, aby objal novinářku.

„Zdravím vás, pane prezidente, moc ráda bych vás objala, ale nesmím,“ řekla do mikrofonu směrem k Zelenskému neznámá reportérka. 

„Proč ne, prosím, obejměte mě,“ odvětil jí ukrajinský prezident, zatímco se ostatní účastníci tiskové konference – včetně britského premiéra Rishiho Sunaka – usmívali a tleskali. Po obejmutí pak novinářka, která působí v ukrajinské odnoži BBC, položila i svůj dotaz směrem k Sunakovi. Ptala se ho, zda si myslí, že rozhodnutí Spojeného království vyslat do válkou zmítané země vojenská letadla netrvá příliš dlouho.

Do Londýna přijela nečekaná návštěva

Velkou Británii navštívil ukrajinský prezident podle CNN nečekaně – v rámci první fáze neohlášeného diplomatického turné po evropských metropolích zavítal do Londýna. Jedná se teprve o druhou Zelenského zahraniční cestu od počátku ruské invaze na Ukrajinu.

„Londýn stojí na straně Kyjeva od prvního dne. Od prvních vteřin a minut plnohodnotné války. Velká Británie, podala jsi pomocnou ruku v době, kdy svět ještě nepochopil, jak má reagovat,“ uvedl ve svém projevu směrem k britskému národu Zelenskyj. Předsedovi Dolní sněmovny Spojeného království Lindsaymu Hoylovi následně předal helmu ukrajinského stíhacího pilota, podepsanou vzkazem: „Máme svobodu. Dejte nám křídla, abychom ji mohli chránit.“

19. ledna 2024 14:00 Čas čtení 6:59 Prošlý pas, ukradený telefon a hotel pár minut od Buckinghamu. Když tě Netflix pozve na premiéru do Londýna, řekneš ano Prošlý pas, ukradený telefon a hotel pár minut od Buckinghamu. Když tě Netflix pozve na premiéru do Londýna, řekneš ano

Ukrajinský prezident tak požádal o větší množství těžkých zbraní včetně stíhaček. Zásoby totiž dle něj docházejí a bez stíhaček nebo raket delšího doletu hrozí stagnace v boji jeho země proti Rusku. Ohledně vojenské pomoci Sunak řekl, že „nic není vyloučeno“ a že stíhačky jsou „součástí debat“. 

Domů
Sdílet
Diskuse