Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Valhalla Fighting.
13. února 2023 14:00
Čas čtení 2:41
Sponzorovaný obsah

Box bez rukavic připomíná krvavou pouliční rvačku. V Česku proběhne první brutální turnaj

Box bez rukavic připomíná krvavou pouliční rvačku. V Česku proběhne první brutální turnaj
Zdroj: Valhalla Fighting
SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX
Uložit Uložené

Po MMA nabírá na popularitě další tvrdý sport.

Bojové sporty zažívají v posledních letech obrovský nárůst popularity. Zejména zápasy v klecích jsou stále reálnější a bojovníci tvrdší. Letos přichází do Čech organizace Valhalla Fighting, která posouvá hrubost zápasů ještě o úroveň výš. Po vzoru starých Vikingů se bojovníci v ringu utkají pěst na pěst, a to bez rukavic. První zápas se koná 4. března v pražské UNYP Areně a může znamenat slibný start pro nový populární sport, který u nás svou surovostí zatím nemá obdoby.

Tvrdý boj bez rukavic

Box bez rukavic neboli Bare Knuckle má dlouhé kořeny, které sahají až do antických dob. Historicky se tak nejedná o žádnou novinku, přesto může tento tvrdý sport vzbuzovat rozporuplné reakce. V ringu totiž během zápasů doslova stříká krev a spíše než sport někdy připomínají pouliční bitku.

box
Zdroj: Pexels/Flo Maderebner

Obličeje bojovníků jsou po zápasech, které mohou trvat i dlouhé hodiny, k nepoznání. Navzdory tomu David Feldman, promotér organizace Bare Knuckle Fighting Championship, tvrdí, že je box bez rukavic bezpečnější než tradiční box v rukavicích či MMA. Podle něj sice bojovníci utrží více tržných ran a fraktur, ale nedostávají tolik úderů do hlavy, které mohou způsobit poškození mozku. To, že bojovníci nemají rukavice, je naopak nutí dávat si větší pozor na výpady, které proti soupeři podnikají. 

První Bare Knuckle v Česku

V Česku zatím proběhlo jen několik málo zápasů v rámci bojových turnajů, ale nikdo do teď neuspořádal celý večer věnovaný jen Bare Knuckle. Box bez rukavic tak u nás zatím nemá silnou tradici. Profesionální bojovník Zdeněk Pernica ale tvrdí, že se to může změnit. „Už delší dobu říkám, že boje holých kloubů jsou budoucností bojových sportů. Ve světě je to hodně populární, hlavně v Anglii, Americe a Rusku.“

Tvrdý sport chce v Česku popularizovat také organizace Valhalla Fighting. Název odkazuje na ideologii Vikingů a znamená „ráj pro Vikingy padlé na bojišti“. Profesionální liga pěstních soubojů má dát šanci bojovníkům všech úrovní, aby se zviditelnili a ukázali své bojové schopnosti, odvahu a statečnost.

Valhalla Fighting
Zdroj: Valhalla Fighting

„Za mě je boj tak pravý a blízko realitě, že to nikoho nemůže nechat bez emocí. Veškerá nenávist a zlost, které jsou v každém z nás, jednoduše proudí při pěstních zápasech pryč. Ale ano, není to sport pro každého,“ říká zakladatel Valhalla Fighting, Anatolij Radev. Zároveň vysvětluje, v čem se jejich zápasy liší od MMA a dalších populárních bojových show. „Valhalla Fighting jde naprosto jiným směrem. Chceme rozvíjet Bare Knuckle v Česku. My děláme show. Je to prostě čerstvá krev a všechny 4 turnaje letošního roku toho budou důkazem.“

koupit lístky na valhalla fighting

12 nelítostných zápasů

Na programu prvního turnaje, který se uskuteční 4. března v UNYP Areně, je celkem 12 zápasů. Představí se v nich nováčci, ale i jména, která už na bojové scéně mají své místo. V ringu se objeví například MMA zápasník Martin Horský. „S účastí jsem souhlasil, protože je to něco nového. Navíc mi box bez rukavic v České republice chybí,“ říká a těší se, že se svým soupeřem předvede skvělou show.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený VALHALLA FIGHTING BARE KNUCKLES (@valhalla.fighting)

Svou bojovnost ukáže také majitel organizace, která pořádá zápasy v Bare Knuckle v Norsku. HOFSTÆDTER STANLEY má s boxem bez rukavic zkušenosti, přesto vyjadřuje tvrdému boji respekt a tvrdí, že výsledek nikdo předem nezná. „Je to otevřený boj, takže je těžké se na něj připravit. Člověk musí být hlavně fit a připravený přijímat údery. Nikdo neví, co se během zápasu stane.“ 

V nelítostném boji se předvedou také zkušený zápasník Martin Lukáč, mistr Španělska v MMA Miroslav Kučera nebo zkušený boxer Rustam Eidzi. Kompletní seznam bojovníků najdeš na webových stránkách Valhalla Fighting.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený VALHALLA FIGHTING BARE KNUCKLES (@valhalla.fighting)

Kdo získá válečnou sekeru?

Nenech si 4. března v UNYP Areně ujít atmosféru, která tě přenese do dob divokých Vikingů. 24 zápasníků bude soutěžit o trofej v podobě válečné sekery a tituly, které v bojích získávali právě staří Vikingové. Večerem bude provádět Jiří Tkadlčik a vystoupí také raper Dollar Prync. Návštěvníci si mohou zápas užít z privátní VIP třímístné pohovky, od VIP stolu nebo z fanzóny, která se nachází jen kousek od ringu. K dispozici jim budou 3 nápojové bary a nebude chybět ani živá hudba, která doprovodí zápasy. Lístky koupíš v síti Ticketportal.

Domů
Sdílet
Diskuse