Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
13. února 2023 10:26
Čas čtení 1:11

Předpověď počasí: V Česku se oteplí až na 12 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal novou předpověď, podle které se ke konci týdne oteplí.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal předpověď počasí na tento týden. Na jeho konci se oteplí až na 12 stupňů.

V pondělí bude zataženo až oblačno, odpoledne místy i polojasno, na severovýchodě mrholení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 6 °C a 10 °C. Ráno mohou být mlhy, místy i mrznoucí.

V úterý bude zataženo s nízkou oblačností, místy mohou být i mlhy, na severovýchodě ojediněle i mrznoucí mrholení. V Čechách bude místy polojasno až jasno. Přes den bude 3 °C až 7 °C, při déletrvající malé oblačnosti až 10 °C. Bude foukat slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Ve středu bude oblačnost nízká, na horách a místy i v nižších polohách bude polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty budou mezi +1 a –3 °C, při vyjasnění až –5 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, při déletrvající malé oblačnosti až 10 °C. 

zima slunce
Zdroj: Unsplash/Melisa Popanicic/volně k užití

Čtvrteční předpověď hlásí polojasno až oblačno, zpočátku zejména na Moravě místy nízkou oblačnost nebo mlhy, a to i mrznoucí. K večeru bude od severozápadu zataženo a později bude v severozápadní polovině území pršet, nad 1100 m i sněžit. Nejnižší noční teploty +1 až –3 °C, při vyjasnění a slabém větru až –5 °C. Přes den bude 7 až 11 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 5 °C. 

14. července 2023 12:30 Čas čtení 3:03 Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům

V pátek bude převážně zataženo, na většině území přeháňky nebo déšť, zpočátku nad 1000 m i srážky sněhové. Během dne budou srážky postupně ubývat. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, denní teploty budou 6 až 10 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Teplé počasí vydrží i přes víkend. Nejvyšší denní teploty budou mezi 7 a 12 °C, postupně 3 až 8 °C. Obloha bude zatažená nebo oblačná, na většině území bude pršet, ve vyšších polohách bude sněžit.

Domů
Sdílet
Diskuse