Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tereza Šnajdrová
14. února 2023 v 9:23
Čas čtení 3:25

Soud s Dominikem Ferim: Bývalý poslanec přišel v dobré náladě, obvinění popřel a tvrdí, že je nevinný

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Soud s Dominikem Ferim: Bývalý poslanec přišel v dobré náladě, obvinění popřel a tvrdí, že je nevinný
Zdroj: Refresher/David Marcin

Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri je obviněn ze tří případů znásilnění, přičemž jeden z nich se týkal teprve 17leté dívky, tedy dítěte.

> Začal soud s bývalým poslancem TOP 09 Dominikem Ferim. Obviněn je ze dvou dokonaných znásilnění a jednoho pokusu.

> Obviněný dorazil před soud osobně.

> Dominik Feri v úvodu své obhajoby uvedl, že je nevinný.

> Obžalovaný zpochybnil výpovědi obětí. Podle státní zástupkyně k tomu však použil důkazy, které ještě nebyly ověřeny.

> Podle Dominika Feriho obvinění postrádají motiv. O ženy prý nouzi neměl a nikdy si nemusel vynucovat sex násilím.

> Veřejnost musela krátce před 11. hodinou opustit jednací síň, pokračovat se totiž bude ve výslechu poškozených.

11:00 – Soudní líčení pokračuje bez přítomnosti veřejnosti. Obžalovaný je dle svých slov připraven odpovídat na otázky soudu, avšak vzhledem k intimnímu rázu případu bude soudní jednání pokračovat za zavřenými dveřmi.

Refresher ukončuje živý vstup. Soud s Dominikem Ferim budeme i nadále sledovat a přineseme ti nejaktuálnější informace.

❗️10:42 – Hlavní líčení je přerušeno. Pokračovat se bude ve výslechu svědkyň a poškozených. Veřejnost musí opustit jednací síň.

10:38„Policie to potom řekne, že to není pravda. Je to zdrcující. I když si myslíte, že jste psychicky silní, tak vás to zlomí,“ uzavřel svou obhajobu Dominik Feri.

5. října 2024 v 7:00 Čas čtení 5:26 White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho

❗️10:35 – Podle Dominika Feriho obvinění postrádají i motiv. „Proč bych někoho nutil k sexu násilím? Netrpěl jsem nedostatkem zájmu od žen. Byl velký, občas nepříjemný a nemusel jsem si vynucovat sex násilím. Nemá to oporu v logice,“ uvedl. 

10:31 – „Neuvěřitelný psychický nátlak, nemůžete se k tomu vyjadřovat. Nemohl jsem se účinně bránit. Rychlost vyšetřování byla tristní.“ Dominik Feri vyjádřil nespokojenost s celým trestním řízením, které je podle něj příliš dlouhé. „Jenom jsem čekal, čekal, a nic nevěděl. Ani nevíte, co je to za situaci. Ty dívky nepoznáváte, protože v médiích jsou pod změněným jménem, a ty situace, které popisují, se nestaly,“ dodal. 

❗️10:27 – Dominik Feri zpochybnil články o obětech, které přinesl Deník N ve spolupráci s A2larmem. „Je to dokonalá lež. Vlak se rozjel a nejde zastavit,“ řekl. 

10:23 – Obžalovaný zpochybnil také výpověď třetí oběti, kterou se měl pokusit zneužít, když u něj pracovala jako stážistka v Poslanecké sněmovně. „Hovoří o tom, že se to mělo stát během 3 až 5 minut. (...) Není to ani pokus o trestný čin znásilnění, vůbec to k tomu nesměřovalo. Proč bych to měl udělat v prostoru, kam měly přístup desítky lidí? Nemohlo se to stát,“ konstatuje Feri. 

10:17„To, co je mi dáváno za vinu, se odehrálo v roce 2016. Čtyři roky po události své doktorce řekla (jedna z obětí), že žádné trauma nemá,“ hájí se Dominik Feri a odmítá, že by dívku omámil pitím a následně na ní vykonal sexuální styk. 

18. září 2024 v 13:00 Čas čtení 4:44 Francií otřásá hrozivý případ: Násilník omámil manželku a nechával cizí muže, aby ji znásilňovali. Všechno si filmoval Francií otřásá hrozivý případ: Násilník omámil manželku a nechával cizí muže, aby ji znásilňovali. Všechno si filmoval

10:08„To, že bych měl dát někomu něco do pití, je ohavné a hnusné. To, že bych měl dát někomu něco do pití, abych mu mohl provést orální sex, je ohavné, hnusné a absurdní,“ pokračuje obžalovaný v obhajobě. O případu, kdy měl Feri podat oběti nápoj s omamnou látkou, jsme psali v souhrnném článku.

10:01 – Do obhajoby Dominika Feriho vstoupila státní zástupkyně. Uvedla, že obžalovaný zpochybňuje věrohodnost poškozených pomocí důkazů, které ještě nebyly ověřeny. 

9:58 – Obžalovaný vyvrací tvrzení jedné z obětí, která měla po incidentu s Ferim utnout kontakt. Čte zprávy, které si s obětí vyměnil, a ukazuje fotografii, která měla vzniknout několik dní po incidentu. Oběť se na ní usmívá. 

9:55 – Dominik Feri se vyjádřil ke všem třem případům a popsal, jak si na ony události pamatuje on sám. 

9:52 – Obžalovaný se následně přesunul do středu soudní síně, kde začal se svou obhajobou. „Jsem nevinný. To, co je mi obžalobou pokládáno za vinu, odmítám. Je to nechutné, odporné a nikdy bych toho nebyl schopen. Nikdy jsem nezneužil bezbrannosti oběti či poškozené. Nečinil jsem žádný nátlak,“ řekl Feri. 

9:50„Cítím se nevinen ze spáchání všech skutků, které jsou obsaženy v obžalobě. Nemám zájem o využití jakéhokoli odklonu,“ komentoval obžalobu Dominik Feri. 

9:48 – Jedna z obětí žádá náhradu nemajetkové újmy ve výši 250 000 korun, druhá ve výši 600 000 korun a náhradu škody kvůli psychoterapii. Poslední z obětí žádá náhradu nemajetkové újmy ve výši 1 200 000 korun.

9:46„Spáchal (Dominik Feri, pozn. redakce) zvlášť závažný zločin znásilnění a pokus o znásilnění,“ uvedla státní zástupkyně. 

9:39 – Státní zástupkyně přednesla obžalobu obsahující výpovědi tří dívek, které měl bývalý poslanec TOP 09 znásilnit nebo se o to pokusit. Tyto případy jsem ti přiblížili v samostatném článku.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

9:35 – Z hlavního líčení se vylučuje veřejnost, uvedla soudkyně Lenka Hájková. Líčení totiž bude obsahovat velmi intimní výpovědi poškozených a číst se budou také posudky obsahující věrohodnost jejich výpovědí. Výslech obžalovaného Dominika Feriho však bude veřejný.

❗️9:31 – Jednání bylo přerušeno do rozhodnutí o vpuštění, či nevpuštění veřejnosti.

9:28„Nikdy jsem se nedopustil žádného násilí,“ prohlásil před novináři obviněný před začátkem jednání.

9:15 – Soudkyně Lenka Hájková chce v prvé řadě projednat, zda bude hlavní líčení i pro veřejnost. Úvodní slovo měla státní zástupkyně. „Je zřejmé, že hrozí zásah do soukromého života poškozených,“ uvedla. Navrhla tedy, aby výslechy poškozených a znalců byly bez přítomnosti veřejnosti.

9:13 – Soud zahájil soudní líčení.

13. února 2023 v 17:19 Čas čtení 3:39 Dominik Feri jde před soud. Shrnujeme, z čeho je obviněný Dominik Feri jde před soud. Shrnujeme, z čeho je obviněný

V úterý 14. února začíná soud s bývalým poslancem TOP 09 Dominikem Ferim, který čelí obvinění ze tří případů znásilnění. Jeden z nich se týká teprve sedmnáctileté dívky, tedy nezletilé. Ferimu za sexuální obtěžování hrozí až 10 let vězení. U soudu nechybí Refresher a reportuje pro tebe nejaktuálnější informace.

Domů
Sdílet
Diskuse