Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
15. února 2023 10:38
Čas čtení 0:42

Nový Zéland po cyklonu Gabrielle zasáhlo zemětřesení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nový Zéland po cyklonu Gabrielle zasáhlo zemětřesení
Zdroj: TASR/New Zealand Defense Force via AP

Zemětřesení o síle 6,1 stupně Richterovy škály zasáhlo Nový Zéland nedaleko hlavního města Wellingtonu. Země se stále vyrovnává s následky ničivého cyklonu.

Ve středu postihlo Nový Zéland zemětřesení o síle 6,1 stupně Richterovy škály. Epicentrum se nachází v Cookově průlivu, který odděluje Severní a Jižní ostrov v hloubce 74 kilometrů. Informovala o tom agentura geologického průzkumu Spojených států (USGS).

14. února 2023 20:07 Čas čtení 0:30 Rumunsko zasáhlo zemětřesení o síle 5,7 stupně Rumunsko zasáhlo zemětřesení o síle 5,7 stupně

Otřesy byly citelné po celém Severním ostrově. Bezprostředně po otřesech nebyli zaznamenáni žádní mrtví ani zranění. Podle serveru GeoNet by dopady zemětřesení měly být mírné, může se objevit zvýšená vulkanická aktivita. 

Zemětřesení udeřilo poblíž hlavního města Wellingtonu, který se nachází na jižním konci lidnatějšího Severního ostrova. Ten se tento týden vypořádává s následky cyklonu Gabrielle, který je nejničivějším projevem extrémního počasí v jižním Pacifiku za poslední desetiletí.

14. února 2023 11:20 Čas čtení 1:11 Čeští boxeři kvůli Rusku bojkotují světový šampionát. Respekt, vzkázala Pekarová Adamová Čeští boxeři kvůli Rusku bojkotují světový šampionát. Respekt, vzkázala Pekarová Adamová

Nový Zéland se nachází v oblasti takzvaného Ohnivého kruhu, zemětřesení ho tam sužují poměrně často. Jedno z těch nejničivějších zasáhlo město Christchurch na Jižním ostrově v únoru 2011. Zemřelo během něj přes 180 lidí a otřesy srovnaly se zemí velkou část města.

Domů
Sdílet
Diskuse