Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
20. února 2023 9:59
Čas čtení 1:00

Meta zavede placené ověření účtu na Facebooku a Instagramu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Meta zavede placené ověření účtu na Facebooku a Instagramu
Zdroj: Piqsels/na voľné použitie

Americká společnost Meta Platforms, pod kterou spadá Facebook a Instagram, nově zavede možnost placeného ověření účtu, tak jak to loni udělal i Twitter. Za měsíční předplatné získáš modrý odznáček u profilu i mnohé výhody.

Zakladatel Facebooku a ředitel společnosti Meta Mark Zuckerberg oznámil, že tento týden zavede novou funkci Meta Verified. Ta za měsíční předplatné umožní získat modrý odznáček u profilu, uživatel s ním získá i další výhody v podobě nadstandardní ochrany proti zneužití účtu a přímého přístupu k zákaznické podpoře, sdělil na svém profilu.

11. února 2023 15:01 Čas čtení 0:53 Mistrovství světa v biatlonu 2023: Toto je program na víkend a příští týden Mistrovství světa v biatlonu 2023: Toto je program na víkend a příští týden

Podmínkou k získání ověření je platný průkaz totožnosti. Meta Verified bude stát 11,99 dolaru (266 Kč) měsíčně pro uživatele na webu a 14,99 dolaru (332 Kč) pro uživatele iPhonů a dalších zařízení firmy Apple. Meta tak navazuje na podobný krok, který loni podnikla společnost Twitter z iniciativy svého nového vlastníka Elona Muska. Za Twitter Blue zaplatíš 11 dolarů.

Verified může zvýšit dosah malých profilů i příjmy Mety

Další výhodou kromě lepší ochrany a dostupnosti podpory, což je problém, na který si především internetoví podnikatelé často stěžují, bude podle informací BBC i to, že pro některé menší profily může placené ověření zvýšit počet lidí, kterým se jejich obsah zobrazí.

19. února 2023 18:14 Čas čtení 1:41 Turecko zastavuje záchranné práce skoro ve všech oblastech. Naděje na nalezení dalších přeživších je mizivá Turecko zastavuje záchranné práce skoro ve všech oblastech. Naděje na nalezení dalších přeživších je mizivá

„Cílem této nové funkce je zvýšit autentičnost a bezpečnost všech našich služeb,“ píše v příspěvku Zuckerberg. Velké internetové společnosti se ale zřejmě snaží o získání nových příjmů. Společnost Meta, podobně jako další technologické firmy, během pandemie najala velké množství lidí a nyní musí ve velkém propouštět. Mluví se i o snižování výdajů na reklamu. 

Facebook nabízí možnost bezplatného ověření účtu pro veřejně známé osobnosti, média, značky nebo firmy již od roku 2018. V příštím týdnu začne nová služba fungovat v Austrálii a na Novém Zélandu a postupně se bude rozšiřovat i do dalších zemí. 

Zpět
Sdílet
Diskuse