Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. února 2023 17:20
Čas čtení 1:01

První setkání odcházející a budoucí první dámy: Co Zemanová s Pavlovou probíraly?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
První setkání odcházející a budoucí první dámy: Co Zemanová s Pavlovou probíraly?
Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček

Podle Jiřího Ovčáčka vyprávěla manželka současného prezidenta Evě Pavlové nejen o pracovních zkušenostech, ale i o různých aktivitách konaných v průběhu prezidentského mandátu Miloše Zemana.

V pondělí se na Pražském hradě poprvé setkala stávající první dáma Ivana Zemanová s Evou Pavlovou, která ji na začátku března na pozici nahradí. Navázaly tak na setkání svých manželů, ke kterému došlo už před týdnem. Oznámili to mluvčí Miloše Zemana Jiří Ovčáček i mluvčí Petra Pavla Eva Hromádková.

Řešily se zkušenosti, charita nebo pomoc lidem v nouzi

„Požádala jsem paní Zemanovou, aby se se mnou podělila o zkušenosti, které nasbírala jako manželka prezidenta, ať už při doprovázení na zahraničních cestách, nebo v českém prostředí,“uvedla Eva Pavlová. Schůzka byla podle jejích slov milá a vstřícná a netýkala se jen pracovních témat.

Podobně se vyjádřila také Zemanová. Byla to velice příjemná schůzka. Paní Pavlová je milá, příjemná a zdvořilá,“citoval stávající první dámu na Twitteru hradní mluvčí Ovčáček. S Evou Pavlovou hovořila Zemanová o pracovních zkušenostech a aktivitách za dobu prezidentského mandátu svého manžela. Tématem byla i charita a způsob, jakým k podpoře lidem v nouzi přistupoval současný prezidentský pár.

Ivana Zemanová na Hradě vítá Evu Pavlovou.
Ivana Zemanová na Hradě vítá Evu Pavlovou. Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček

Zájem Evy Pavlové setkat se se svou předchůdkyní tlumočil Miloši Zemanovi Petr Pavel na jejich prvním setkání, které se uskutečnilo minulý týden na zámku v Lánech. Jednalo se o první setkání dosluhujícího prezidenta s nově zvoleným. Zeman s Pavlem hovořili hodinu. Řešili zejména výsledky voleb, Zemanovo vnímání pozice prezidenta a Pavlovy výhrady k fungování prezidentské kanceláře.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Pavel vystřídá Zemana v prezidentské funkci po deseti letech. Nově zvolená hlava státu zatím úřaduje v Hrzánském paláci, který mu poskytla vláda. Palác jinak slouží zejména jako záložní prostor za Strakovu akademii. K inauguraci nového prezidenta dojde 9. března 2023.

Domů
Sdílet
Diskuse