Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
20. února 2023 v 17:20
Čas čtení 1:01

První setkání odcházející a budoucí první dámy: Co Zemanová s Pavlovou probíraly?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
První setkání odcházející a budoucí první dámy: Co Zemanová s Pavlovou probíraly?
Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček

Podle Jiřího Ovčáčka vyprávěla manželka současného prezidenta Evě Pavlové nejen o pracovních zkušenostech, ale i o různých aktivitách konaných v průběhu prezidentského mandátu Miloše Zemana.

V pondělí se na Pražském hradě poprvé setkala stávající první dáma Ivana Zemanová s Evou Pavlovou, která ji na začátku března na pozici nahradí. Navázaly tak na setkání svých manželů, ke kterému došlo už před týdnem. Oznámili to mluvčí Miloše Zemana Jiří Ovčáček i mluvčí Petra Pavla Eva Hromádková.

Řešily se zkušenosti, charita nebo pomoc lidem v nouzi

„Požádala jsem paní Zemanovou, aby se se mnou podělila o zkušenosti, které nasbírala jako manželka prezidenta, ať už při doprovázení na zahraničních cestách, nebo v českém prostředí,“uvedla Eva Pavlová. Schůzka byla podle jejích slov milá a vstřícná a netýkala se jen pracovních témat.

Podobně se vyjádřila také Zemanová. Byla to velice příjemná schůzka. Paní Pavlová je milá, příjemná a zdvořilá,“citoval stávající první dámu na Twitteru hradní mluvčí Ovčáček. S Evou Pavlovou hovořila Zemanová o pracovních zkušenostech a aktivitách za dobu prezidentského mandátu svého manžela. Tématem byla i charita a způsob, jakým k podpoře lidem v nouzi přistupoval současný prezidentský pár.

Ivana Zemanová na Hradě vítá Evu Pavlovou.
Ivana Zemanová na Hradě vítá Evu Pavlovou. Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček

Zájem Evy Pavlové setkat se se svou předchůdkyní tlumočil Miloši Zemanovi Petr Pavel na jejich prvním setkání, které se uskutečnilo minulý týden na zámku v Lánech. Jednalo se o první setkání dosluhujícího prezidenta s nově zvoleným. Zeman s Pavlem hovořili hodinu. Řešili zejména výsledky voleb, Zemanovo vnímání pozice prezidenta a Pavlovy výhrady k fungování prezidentské kanceláře.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Pavel vystřídá Zemana v prezidentské funkci po deseti letech. Nově zvolená hlava státu zatím úřaduje v Hrzánském paláci, který mu poskytla vláda. Palác jinak slouží zejména jako záložní prostor za Strakovu akademii. K inauguraci nového prezidenta dojde 9. března 2023.

Domů
Sdílet
Diskuse