Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti McDonald's.
12. května 2023 9:00
Čas čtení 2:26
Sponzorovaný obsah

Jak to vypadalo v McDonald's, když jsme byli děti: Vzpomínáš na McSmažák a barevné skluzavky?

Jak to vypadalo v McDonald's, když jsme byli děti: Vzpomínáš na McSmažák a barevné skluzavky?
Zdroj: Pexels/Polina Tankilevitch
ZAJÍMAVOSTI MCDONALD’S NOSTALGIE
Uložit Uložené

Kvůli tomuto jsme přemlouvali rodiče, aby nás vzali do mekáče.

Za vysvědčení, za zubaře, za odměnu. Jako děti jsme si dokázali najít spoustu příležitostí k tomu, aby nás rodiče vzali do mekáče. Kromě jídla nás přitahovaly barevné dětské koutky a potřeba vlastnit všechny hračky z Happy Mealu. Protože spolužáci, kteří jimi měli vyskládané police v pokojíčku, byli prostě nejvíc cool.

Pojď si s námi zavzpomínat na to, jak jsme si odkládali dvacky, abychom mohli po škole zajít na taštičku nebo McSmažák, a připomenout si, jak tehdy vypadaly restaurace McDonald's.

McDětský koutek

Nebyla to ani tak chuť na hranolky jako spíše touha sklouznout do míčkového bazénku, co nás v dětství nutilo přemlouvat rodiče k návštěvě mekáče. Právě tam totiž měli ty nejlepší dětské koutky s hromadou skluzavek, prolézaček a v neposlední řadě také zmíněným bazénkem. Čím větší byla restaurace, tím větší byl i spletenec skluzavek, který svítil barvami tak, že byl vidět už od příjezdové silnice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený JT or Tea (@justacuppat)

McRestaurace

Možná pamatuješ doby, kdy restauracím McDonald's vévodily barevné židličky ve tvaru hamburgerů, hranolek či kytiček. Zdi zdobily motivy s kultovním klaunem Ronaldem McDonaldem a ve vitrínkách byly vystavené hračky z aktuální edice Happy Meal. Dnes už tyto motivy v mekáči uvidíš jen zřídka. Restaurace jsou postavené v moderním designu, kterému vládnou čisté linie, a místo hamburgerových židliček tam najdeš interaktivní obrazovky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený the 80s (@80sfoods)

Z restaurací kromě oldschoolových židliček pro děti zmizelo v průběhu let ještě další vybavení, a to hlavně plastové. V rámci dlouhodobého směřování k ekologii se McDonald's například zbavil plastových brček. Další zajímavý projekt řetězec představil na konci minulého roku, kdy začal z vyřazených plastových táců vyrábět designové lavičky. Na výrobu jedné se využilo přibližně 100 táců o celkové hmotnosti 50 kilogramů, což je váha přibližně 231 Big Maců. Lavičky zdobí kromě loga McDonald's také motivy přírody. O jejich grafické zpracování se postarala ilustrátorka Eliška Podzimková. 

Mc Donald's, lavičky
Zdroj: McDonald's

McSmažák

„Vraťte nám McSmažák!“ volají zoufalé komentáře na sociálních sítích McDonald's. Je společenskou záhadou, proč vlastně pochoutka, kterou miluje naprostá většina národa, zmizela z nabídky. Protože ať se podíváš kamkoliv, všude uvidíš někoho, komu sýr v housce se salátem a tatarkou chybí. Budiž nám alespoň malou útěchou, že jsme se v rámci Sýrové sezóny mohli potěšit smažákem Fresh. Ale po zbytek roku se nám mohou zase jen sbíhat sliny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený McDonald's Česká republika (@mcdonalds.cz)

McToast

Teď si možná říkáš, že toast si přece můžeš dát běžně v každém mekáči do půl jedenácté dopoledne. Nebudeme tě děsit tím, že by z nabídky zmizela tradiční snídaně všech víkendových výletníků. Stále si můžeš zpříjemnit ráno kombinací sýru a šunky, sýru a slaniny či jen samotného sýru v jemné houstičce. Toasty v mekáči ale vždycky nevypadaly tak, jak je známe dnes. Jen si vzpomeň na chlebovou placku plněnou sýrem a vejcem, ze které koukaly proužky šunky. Tak přesně to byl McToast. 

Mc Donald's
Zdroj: McDonald's

Mega Mac

Jestli je nějaký hamburger legendou, je to Big Mac. Burger se dvěma plátky hovězího, sýrem, cibulí, okurkou a speciální omáčkou milují lidé po celém světě už od roku 1967. Do roku 2016 si mohli zákazníci McDonald's vychutnat tuto dobrotu ještě dvakrát víc. Menu totiž zahrnovalo tzv. Mega Mac, který obsahoval všechny zmíněné ingredience a rovnou čtyři plátky masa. Jeho drobnou nevýhodou bylo, že se vzhledem ke své velikosti trochu špatně jedl, ale to bychom mu klidně odpustili.

Mc Donald's big mac
Zdroj: McDonald's

McPizza, McHotDog a další změny

S tím, jak jsme vyrůstali z dětského oblečení, se měnil i McDonald's. Jinak dnes vypadají nejen restaurace, ale také menu, ve kterém se za dekádu vystřídala poměrně velká spousta jídel. Kromě zmíněných oblíbenců třeba Hula Buger s ananasem místo masa, cibulové nugetky, McPizza, McHotDog nebo McSpaghetti.

Tyto dobroty už si dneska na hamburgerové židličce sice nedáš, ale zase si můžeš objednat třeba Big Mac Bacon nebo oblíbený Tasty Cheese. Vyraz si ho vychutnat na nových lavičkách a třeba si tam zavzpomínat na staré časy.

Anketa:
Co ti teď v mekáči chybí víc?
Skočit si do bazénu s míčky
Moje oblíbené jídlo
Skočit si do bazénu s míčky
52 %
258 Hlasů
Moje oblíbené jídlo
48 %
235 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse