Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
23. února 2023 8:53
Čas čtení 0:25

Izrael po středečním zásahu zahájil nálety na Pásmo Gazy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Izrael po středečním zásahu zahájil nálety na Pásmo Gazy
Zdroj: TASR/AP

Izrael zahájil nálety na Pásmo Gazy poté, co Palestinci vypálili šest raket. Situaci předcházel středeční zásah na Západním břehu Jordánu, během kterého zemřelo jedenáct Palestinců.

Dochází k další eskalaci mezi Izraelem a Palestinci. Palestinští ozbrojenci vypálili šest raket na jih Izraele z Pásma Gazy. Izraelská armáda následně zahájila nálety, informuje The Guardian.

K úderům došlo ve čtvrtek ráno. Potvrdila je v prohlášení izraelská armáda. O několik hodin dříve zaznamenala její protivzdušná obrana pět raket, které mířily na města Aškelon a Sderot. Další dopadla do otevřeného pole, nejsou hlášeny žádné oběti.

Vztahy Izraele a Palestinců se dále komplikují

Ve středu ráno na Západním břehu Jordánu zemřelo nejméně jedenáct Palestinců po zásahu izraelských vojáků. Informovali o tom palestinští zdravotníci, píše BBC. Izraelská armáda prováděla nálet na město Nábulus. Cílem zde měli být tři ozbrojenci.

Domů
Sdílet
Diskuse