Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
2. března 2023 9:15
Čas čtení 0:53

Tisíce Rusek létají rodit do Argentiny, ta to chce omezit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tisíce Rusek létají rodit do Argentiny, ta to chce omezit
Zdroj: Unsplash/freestocks/na voľné použitie (ilustračný obrázok)

Argentinské úřady zaznamenaly rostoucí počet těhotných Rusek, které cestují do země. Mohou tam totiž jednoduše získat občanství, jejich dítě ho dostane automaticky.

Server BBC informuje, že do Argentiny v posledních měsících přicestovalo přes pět tisíc Rusek, často ve velmi pokročilém stadiu těhotenství. Důvodem je velmi jednoduchý postup pro zisk argentinského občanství. Dítě ho získá automaticky, když se v zemi narodí, a rodiče o něj mohou požádat krátce poté.

1. března 2023 19:55 Čas čtení 1:23 J. K. Rowling tvrdí, že byla pod pseudonymem na fanouškovském fóru Harryho Pottera šikanovaná J. K. Rowling tvrdí, že byla pod pseudonymem na fanouškovském fóru Harryho Pottera šikanovaná

Počet Rusů, kteří do země přichází, exponenciálně roste, na palubě jednoho z letů bylo dokonce 33 Rusek, které čekaly dítě. Část z nich ze země vycestuje kvůli válce na Ukrajině, některé láká dostupnost zdravotních služeb. Argentinský pas jim pak umožní cestovat bez víza do více než sto sedmdesáti států světa včetně Evropské unie, což by s ruským pasem nešlo. Založit si mohou i účty v zahraničních bankách. Česká televize uvádí, že od loňského února porodilo v Argentině přes deset tisíc Rusek.

Falešný turismus Argentině vadí, většina Rusů totiž zemi opustí

Sedmdesát procent matek po porodu zemi opustí. To donutilo argentinské úřady, aby zpřísnily kontroly. Některé těhotné ženy zadržely na letišti a obvinily je z falešného turismu, tedy že systém udělování občanství zneužívají k tomu, aby získaly silný pas, i když v zemi nechtějí trvale žít.

2. března 2023 7:58 Čas čtení 0:24 Rusko přišlo v bitvě u Vuhledaru o více než 130 tanků, tvrdí Ukrajina Rusko přišlo v bitvě u Vuhledaru o více než 130 tanků, tvrdí Ukrajina

Existují dokonce webové stránky, které nabízí různé balíčky pro nastávající maminky, jež chtějí porodit v Argentině. Web inzeruje různé služby, jako například personalizované porodní plány, vyzvednutí na letišti, lekce španělštiny a slevy na pobyt v „nejlepších nemocnicích v hlavním městě Argentiny“, píše BBC.

Domů
Sdílet
Diskuse