Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
6. března 2023 15:15
Čas čtení 0:53

V Lánech zůstal skoro prázdný sklad alkoholu. Prezidentská kancelář podá trestní oznámení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Lánech zůstal skoro prázdný sklad alkoholu. Prezidentská kancelář podá trestní oznámení
Zdroj: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Kancelář prezidenta republiky podá na základě auditu ve Správě Pražského hradu trestní oznámení kvůli podezření z majetkové a hospodářské trestné činnosti. Bylo učiněno celkem patnáct zjištění, z toho tři s vysokou závažností.

Kancelář končícího prezidenta Miloše Zemana se v pondělní tiskové zprávě vyjádřila k několikastupňové kontrole, která probíhala v uplynulých dvanácti měsících. Ta se týkala hospodaření Správy Pražského hradu a vedla k odvolání ředitele Správy Pražského hradu Ivo Velíška loni na podzim. 

4. března 2023 16:45 Čas čtení 3:28 Rakušan vyzval Alianci pro rodinu, aby se nestarala o děti gay párů. Chcete obchodovat s dětmi, vzkazuje mu Rakušan vyzval Alianci pro rodinu, aby se nestarala o děti gay párů. Chcete obchodovat s dětmi, vzkazuje mu

V souhrnu se jedná o podezření z několika trestných činů u konkrétních osob i dosud nezjištěných pachatelů. Mezi ně Hrad řadí porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže, zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, porušení povinnosti při správě cizího majetku, krádež, zpronevěru a podvod.

Poloprázdný sklad s alkoholem

Prezidentská kancelář prověřuje informace týkající se skladu s alkoholem i nesprávného nakládání se stáčeným alkoholem z ovoce z vlastní produkce. Za ten nesli odpovědnost bývalý ředitel Správy Pražského hradu Ivo Velíšek a jím jmenovaná bývalá ředitelka Odboru zámek Lány Ing. Michaela Javůrková.

„Po odvolání Ing. Velíška a Ing. Javůrkové z funkcí byl nalezen sklad alkoholu na zámku Lány téměř prázdný a bylo zde konstatováno vysoké manko. Následně, po začátku šetření, se s částí chybějícího alkoholu přihlásil jeden ze zaměstnanců SPH s tím, že na základě pokynu Ing. Javůrkové obhospodařoval neoficiální sklad alkoholu, bez jakékoliv hmotné odpovědnosti. Zároveň jiné zaměstnankyně odepisovaly na příkaz Ing. Javůrkové z oficiálního skladu měsíčně 20 lahví alkoholu, údajně na protokolární účely. Aniž by tyto lahve s alkoholem někdy viděly a aniž by byl odepisovaný alkohol oficiálně využit,“ uvedl Hrad v tiskové zprávě. 

Domů
Sdílet
Diskuse