Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
8. března 2023 19:44
Čas čtení 0:24

České poště hrozí insolvence, oznámil Rakušan

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
České poště hrozí insolvence, oznámil Rakušan
Zdroj: Česká pošta/propagační materiál/volně k užití

Pokud Česká pošta nenastartuje transformační kroky, mohla by se ke konci roku dostat do insolvence. Na středeční tiskové konferenci to uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Česká pošta loni vykázala ztrátu 1,5 miliardy korun.

Do budoucna se počítá s projektem, který by měl rozdělit Českou poštu na státní podnik zajišťující základní služby objednávané státem a komerční část poskytující balíkové služby nebo logistiku. Připravované změny má pod palcem ministerstvo vnitra spolu s vedením pošty a jejich realizace by měla proběhnout letos na podzim. Informuje o tom ČTK.

Rušení poboček

Vedení má v plánu rušit pobočky ve větších městech, kde jich je více. Naopak by se chtělo vyhnout rušení poboček v menších obcích, kde je pouze jedna. V rámci přípravy na transformaci dal Český telekomunikační úřad (ČTÚ) do připomínkového řízení návrh na snížení minimálního počtu poboček pošty ze 3200 na 2900. 

Domů
Sdílet
Diskuse