Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
15. března 2023 19:01
Čas čtení 0:36

Bitcoin extrémně vystřelil na devítiměsíční maximum. Důvod je paradoxní

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Bitcoin extrémně vystřelil na devítiměsíční maximum. Důvod je paradoxní
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood

Obrat na trhu s kryptoměnami se shoduje s novými údaji o zpomalování inflace v USA.

Digitální měna bitcoin dosáhla v úterý devítiměsíčního maxima. Po zveřejnění zprávy o zpomalení inflace v USA překonala hranici 26 000 USD. Přispělo k tomu i zmírnění obav o rezervy, které drží digitální platformy, což podpořilo posilování i dalších kryptoměn. Informuje o tom TASR.

Bitcoin do 16:00 hodin SEČ vzrostl o 16 procent na 26 084 USD, zatímco druhá největší kryptoměna ethereum narostla o 7,2 procenta na 1 762,50 USD.

Obrat na trhu s kryptoměnami se shoduje s novými údaji o zpomalování inflace v USA a se snahami americké vlády o stabilizaci bankovního systému po kolapsu Silicon Valley Bank, která byla věřitelem zejména technologických firem, a Signature Bank, která se starala o kryptoměnový průmysl.

Američtí představitelé v neděli 12. března večer oznámili sérii opatření k řešení problémů bank včetně plánu, který zajistí, že všichni vkladatelé zkrachovalých bank dostanou své peníze zpět. Další banka, která sloužila kryptoklientům, Silvergate Bank, se minulý týden rozhodla ukončit svoji činnost.

Domů
Sdílet
Diskuse