Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2023 9:00
Čas čtení 1:36
Jana Chovancová

Finsko se chce podělit o svůj klíč ke štěstí. Pořádá čtyřdenní zájezd, na který se můžeš zdarma dostat i ty

Finsko se chce podělit o svůj klíč ke štěstí. Pořádá čtyřdenní zájezd, na který se můžeš zdarma dostat i ty
Zdroj: Unsplash/Maria Vojtovicova/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nejšťastnější země světa chce lidem ukázat, co je klíčem ke štěstí. Zjistit to můžeš i ty, a to úplně zadarmo.

Finsko se už šestý rok po sobě umístilo na prvním místě v žebříčku World Happiness Report jako nejšťastnější země světa. O svůj klíč ke štěstí se Finové ovšem chtějí podělit se světem, proto se rozhodli zorganizovat čtyřdenní zájezd pro 10 lidí. Do této severské, údajně velmi šťastné země, se tak mohou dostat zcela zdarma a získat recept na štěstí. Píše o tom NPR.

Kromě deseti lidí umožní země studovat „štěstí“ online i dalším. Během toho se člověk také více naučí například o saunách a borových lesích. Právě vztah k přírodě má totiž pocity štěstí ovlivňovat.

Doporučeno
Česko je 18. nejšťastnější zemí na světě. Který národ je na vrcholu pošesté v řadě? Česko je 18. nejšťastnější zemí na světě. Který národ je na vrcholu pošesté v řadě? 20. března 2023 11:15
World Happiness Report neboli zpráva o světovém štěstí hodnotí šest faktorů, které štěstí v zemi definují. Patří sem sociální podpora, příjem, zdraví, svoboda, štědrost a absence korupce. Aktuální žebříček si prohlédni ZDE.

Na otázku, proč jsou Finové tak šťastní, zná odpověď Heli Jimenez, vrchní ředitelka mezinárodního marketingu Business Finland. „Věříme, že naše štěstí pramení z úzkého vztahu s přírodou a našeho přízemního životního stylu. Není to nějaký mystický stav, ale dovednost, kterou se lze naučit a používat ji,“ uvedla ve svém prohlášení.

Prozradila také, že pro skupinu deseti lidí vybrali nejlepší kouče, jedno z nejúchvatnějších letovisek ve Finsku a skvělý čas na začátku léta uprostřed nádherné přírody.

Finsko
Zdroj: Pixabay/na voľné stiahnutie

Jak bude vypadat rychlokurz štěstí?

Kurz bude rozdělen do čtyř hlavních kategorií: jídlo a pohoda, zdraví a rovnováha, design a příroda a životní styl. Budou je vést dohromady čtyři koučové, kteří jsou odborníky v daných oblastech.

Předběžně je naplánován v datech od 12. do 15. června. Šťastlivci mají být ubytováni v luxusním resortu Kuru ve finské oblasti Lakeland, který je obklopen borovými lesy a krásným výhledem. Každý účastník dostane vlastní vilu s panoramatickými okny, kterým přísluší i soukromá sauna a spa.

Pokud se chceš k pobytu přihlásit, musíš vyplnit online formulář a splnit výzvu na Instagramu nebo TikToku. Zadání je jednoduché: vytvoř obsah, ideálně video, ve kterém ukážeš, co tě vede k přesvědčení, že by v tobě mohl dřímat neprobuzený Fin. Rovněž musíš vysvětlit, proč chceš absolvovat čtyřdenní zájezd.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VisitFinland (@ourfinland)

Do programu hledají společenské lidi, kteří se zajímají o komplexní pohodu a finskou přírodu. Měl bys mít otevřenou mysl a mluvit anglicky. A to nejdůležitější: nesmí ti vadit, že na tebe během pobytu bude mířit kamera.

Účastníkům budou hrazeny veškeré cestovní náklady i náklady na ubytování. Jediné, co musíš dodržet, je, že budeš souhlasit s natáčením a jeho následným zveřejněním v reklamě Visit Finland.

Domů
Sdílet
Diskuse