Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
30. března 2023 20:30
Čas čtení 1:35

Ďábel nosí Pradu: Babiš uvedl pravou cenu luxusní bundy z demonstrace a schytal další výsměch

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ďábel nosí Pradu: Babiš uvedl pravou cenu luxusní bundy z demonstrace a schytal další výsměch
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Poslanec hnutí ANO Andrej Babiš se ve čtvrtek vyjádřil ve videu ke twitterové debatě, která se strhla poté, co byl spatřen na demonstraci odborů v drahé bundě značky Prada. Podle něj ďábel a Babiš nosí Pradu a prý není tak drahá, jak se avizovalo.

4. července 2023 12:00 Čas čtení 4:43 Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi) Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi)

O demonstraci odborářů proti důchodové reformě, ke které se připojili i zástupci opozice, jsme informovali včera. Ve středu v poledne se sešli před Strakovou akademií v Praze, aby kromě reformy protestovali taktéž proti normě Euro 7. Protest svolal Odborový svaz KOVO.

Na místě se však kromě odborářů sešli i šéf ANO Andrej Babiš, lídr poslanců SPD Radim Fiala, předseda ČSSD Michal Šmarda i šéfka komunistů Kateřina Konečná, kteří před protestujícími vystoupili, nad čímž se pozastavovali někteří uživatelé Twitteru, jimž to vadilo, podobně jako třeba komunistická vlajka v davu.

29. března 2023 16:08 Čas čtení 0:56 Odboráři protestovali proti důchodové reformě. Promluvil i Babiš v luxusní bundě Prada, dostává za to na sociálních sítích čočku Odboráři protestovali proti důchodové reformě. Promluvil i Babiš v luxusní bundě Prada, dostává za to na sociálních sítích čočku

Nestála 130, jenom 35

Korunu celé situaci nasadil Babiš outfitem, který si na demonstraci vzal. Uživatelé Twitteru rozpoznali luxusní bundu značky Prada, která podle některých stála odhadem 130 tisíc korun. Proti tomu se ve čtvrtek šéf ANO nekompromisně vymezil.

„Vážení přátelé, toto je nejslavnější bunda Prada České republiky,“ začal svou rozmluvu Babiš ve videu na Pařížské ulici před obchodem Prada. „Pradu nosí ďábel a Babiš.“ Zdůraznil, že byl na demonstraci proti antisociální vládě a že antibabišovci tvrdili, že tam přišel v bundě za 130 tisíc korun. „Samozřejmě že je to lež. Tady paní ředitelka Prady mi to dohledala a zjistila, že mi moje paní dala bundu na Vánoce před pěti lety a stála tehdy 35 tisíc. Ne 130, jak si to vymyslel ten pán,“ dodal.

30. března 2023 18:21 Čas čtení 1:54 „Nepřijde mi normální, že auta zabíjí lidi.“ Byli jsme na protestu Třicítky pro Prahu (Videoreportáž) „Nepřijde mi normální, že auta zabíjí lidi.“ Byli jsme na protestu Třicítky pro Prahu (Videoreportáž)

Údajně by jeho bunda ani dnes nedosáhla takové sumy, ale „pouze 47“. „Takže se omlouvám, že jsem byl na demonstraci v této bundě. Mám ji rád a budu ji nosit stále ještě dlouho, protože jsem konzerva,“ nezapomněl dodat, že jsou to ty „důležité věci polistopadového kartelu“.

Babiš však ve středu kritizoval kroky vlády, které nesnížily vysokou inflaci, rostoucí ceny potravin a minimální penzi, a orodoval za méně movité občany ve svršku, jenž byl původně jen o dva tisíce levnější než medián průměrné mzdy za 4. čtvrtletí roku 2022.

To naprosto mění situaci, směje se Twitter

Na jeho video zase zareagoval Twitter. „Tak to naprosto mění situaci. Děkujeme za osvětlení a v dalších volbách za mě určitě ANO,“ napsal s trochou ironie streamer CzechCloud. „Tak to je mi moc líto, ze musíte nosit takto levné oblečení, kdybyste potřeboval nějak pomoct, ozvěte se. Teďka jsem něco vyřazovala po manželovi,“ komentovala další uživatelka. „Jenom 47. Vy jste hroznej kretén, cením,“ dodal moderátor podcastu Za čárou Dekret.

Domů
Sdílet
Diskuse