Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
2. dubna 2023 16:16
Čas čtení 1:43

VIDEO: Bartoš a Okamura se pohádali kvůli rušení poštovních poboček. Co řekli?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Bartoš a Okamura se pohádali kvůli rušení poštovních poboček. Co řekli?
Zdroj: Česká pirátská strana

Rušení poštovních poboček politiky rozděluje. Krok kritizují nejen politici ANO a SPD, ozvali se i členové provládních stran.

Českem aktuálně rezonuje téma rušení některých poboček České pošty. O tom, jaké pobočky se budou rušit, jsme tě už informovali. Téma v nedělním pořadu Partie Terezie Tománkové probírali i Ivan Bartoš (Piráti) a Tomio Okamura (SPD). Zatímco vicepremiér rušení poboček hájil, předseda SPD je proti.

30. června 2023 10:10 Čas čtení 8:10 Tyto pobočky Česká pošta zavřela. Je mezi nimi i ta tvoje? Tyto pobočky Česká pošta zavřela. Je mezi nimi i ta tvoje?

Okamura si prý na poštu chodí ověřovat podpis. Nevěřím, reagoval Bartoš

Podle Bartoše se nedalo zrušení některých poboček vyhnout. „Podle mě je zásadní, aby Česká pošta plnila své povinnosti a zároveň aby v rámci transformace došlo k ozdravení pošty,“prohlásil ministr pro místní rozvoj v nedělní Partii Terezie Tománkové

Na to ale Tomio Okamura reagoval kriticky: „Připadá mi, že pan ministr Bartoš na poštu asi moc nechodí. Víte, jaké tam jsou fronty? Chodím tam pravidelně ověřovat podpisy. Tím, že zrušíte pobočky, dostupnost zhoršíte.“ Bartoš ale nechtěl věřit tomu, že by šéf sněmovní strany neměl elektronický podpis nebo nepoužíval datovou schránku. „Nevěřím, že si chodíte ověřovat podpis na poštu. Ukážu vám elektronický podpis, zařiďte si ho,“ řekl Okamurovi. „A senioři mají datové schránky?“ nedal se odbýt šéf SPD. 

Zatímco Bartoš v debatě nastínil, jak by reforma měla proběhnout, Okamura dával rušení poboček do kontrastu s pomocí Ukrajině. „Dali jste více než 50 miliard korun na Ukrajince a Ukrajinu a nemáte ani přes jednu miliardu na zajištění základních služeb pro občany. A mohl bych pokračovat dál. Kdyby to nevedli neschopní politici od Hamáčka po Rakušana, který nikdy větší firmu nevedl,“ prohlásil.

Krok kritizují i politici mimo ANO a SPD

Právě zmiňovaný Vít Rakušan (STAN) se dostal pod palbu kritiky i od opozičních politiků z hnutí ANO. V Kolíně, kde ministr vnitra žije a který podle Českého statistického úřadu přes třicet dva tisíc obyvatel, zavře Česká pošta jednu pobočku ze tří. Naproti tomu východočeská Chrudim má obyvatel mnohem méně (22 tisíc), zavírají tam ale tři pobočky ze čtyř. A tamnímu starostovi Františku Pilnému (ANO) se to nelíbí. 

2. dubna 2023 13:51 Čas čtení 1:13 „Vyvraždíme ti rodinu, č*ráčku!“ Vyhrůžkami vsetínskému hokejistovi se zabývá policie „Vyvraždíme ti rodinu, č*ráčku!“ Vyhrůžkami vsetínskému hokejistovi se zabývá policie

„Je to zneužití pravomoci ministra vnitra. Neexistuje důvod, proč by tam měli mít dvě pobočky a Chrudim jen jednu,“citoval server Seznam Zprávy Pilného. Rakušan spekulace o zneužití pravomoci odmítá. „To je legrační. Absolutně jsem to netušil a jsem připravený cokoliv obhajovat i ve svém vlastním regionu,“ reagoval.

Výběr poboček ale vyvolává negativní reakce i na řadě jiných míst a nejen od politiků hnutí ANO a SPD. Krok kritizovala například Praha 3, kde se ruší pět poboček ze šesti. „Nikdo s námi nic v tomhle smyslu nekonzultoval. Je jasné, že k redukci poboček dojít muselo. Ale nechat městské části s 80 000 obyvateli jen jednu poštu mi opravdu nepřijde v pořádku,“uvedl v reakci starosta Prahy 3 Michal Vronský (TOP 09).

Domů
Sdílet
Diskuse