Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. dubna 2023 18:24
Čas čtení 1:08

Čech se stal šéfem amerického „slevomatu“. Firma je v krizi, hvězdný tým ji má zachránit na dálku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čech se stal šéfem amerického „slevomatu“. Firma je v krizi, hvězdný tým ji má zachránit na dálku
Zdroj: Profimedia

Dušan Šenkypl se stal novým prozatímním výkonným ředitelem americké společnosti Groupon. „Je to výzva, která rozhodně nebude jednoduchá,“ řekl.

Americká společnost Groupon nového šéfa. Stal se jím český manažer a podnikatel Dušan Šenkypl z investičního fondu Pale Fire Capital (PFC), který v Grouponu vlastní největší akciový podíl. Groupon, který funguje na podobném principu jako český Slevomat, nezažívá zrovna dobré časy. 

2. dubna 2023 11:00 Čas čtení 6:01 Česká hra s Hitlerem, sex, lesby. Proč bylo těchto 10 her zakázáno nebo cenzurováno? Česká hra s Hitlerem, sex, lesby. Proč bylo těchto 10 her zakázáno nebo cenzurováno?

Firma potřebuje zvednout z nízkých čísel

Změna ve vedení Grouponu nastala po ohlášení výsledků za čtvrtý kvartál roku 2022, které byly zklamáním. Rok 2022 totiž zakončil Groupon s 19 miliony aktivních zákazníků, 14 miliony objednávek, 148 miliony dolarů v tržbách a 281 miliony dolarů na účtech.

„Už několikrát se mi povedlo z ničeho vybudovat firmu s miliony uživatelů a skvělými byznysovými výsledky. Úspěch našich předchozích projektů byl postavený na super efektivních týmech a škálovatelných procesech. Toto bude i moje priorita pro první měsíce v Grouponu. Musíme nastavit celé prostředí ve firmě a motivační aspekty tak, aby každá činnost byla výkonově měřitelná,“uvedl Šenkypl v tiskové zprávě.

V roli nového CEO bude Šenkypl aktivně řídit transformaci Grouponu a dohlížet na každodenní chod společnosti. Není prvním Čechem, který v americké společnosti působí. Se strategií celkové proměny firmy Šenkyplovi pomáhá Marie Havlíčková, bývalá ředitelka Slevomatu. Jako interim CTO v Grouponu působí Vojtěch Ryšánek, který stál u poslední proměny Aukra. 

31. března 2023 16:19 Čas čtení 0:48 Itálie zakázala ChatGPT kvůli obavám ze shromažďování informací o uživatelích Itálie zakázala ChatGPT kvůli obavám ze shromažďování informací o uživatelích

„Transformace Grouponu si vyžádá ještě řadu změn, které se bez talentovaných lidí s hladem po úspěchu a výsledcích neobejdou. Groupon hledá pečlivé a na cíl orientované lidi, kteří se nebojí rychle se měnícího prostředí a práce organizované na dálku v remote-first firmě. Pevně věřím, že s těmi správnými lidmi uspějeme v naší misi zvyšovat hodnotu Grouponu pro akcionáře,“ doplnil Šenkypl.

Hospodářským novinám sdělil, že je to výzva, která rozhodně nebude jednoduchá. „Každopádně tam skládáme super tým, na české poměry bych řekl hvězdný, a s takovými lidmi je radost pracovat,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse