Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
4. dubna 2023 v 9:19
Čas čtení 0:59

Hello bank! se stahuje z Česka, přestává otevírat účty. Zálusk má na ni největší hráč na trhu

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Hello bank! se stahuje z Česka, přestává otevírat účty. Zálusk má na ni největší hráč na trhu
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

V Česku bude nejspíš o jednu banku méně. O osudu Hello bank! rozhodla její mateřská společnost, francouzská BNP Paribas.

„Od pondělí 3. dubna 2023 Hello bank! jako pobočka zahraniční banky BNP Paribas Personal Finance SA přestává na českém trhu poskytovat klientům veškeré nové produkty,“ informovala banka v pondělí na svých webových stránkách

3. dubna 2023 v 11:15 Čas čtení 6:29 Dva němečtí bratři se pohádali a vznikly tak dvě nejslavnější sportovní značky Dva němečtí bratři se pohádali a vznikly tak dvě nejslavnější sportovní značky

Tato změna se týká zejména otevírání nových běžných a spořicích účtů, osobních půjček a kreditních karet. „Nabídku nákupů na splátky budeme postupně ukončovat v souladu s možnostmi našich obchodních partnerů,“ dodala Hello bank! s tím, že pro stávající klienty se v tuto chvíli nic nemění.

Důvod postupného ukončení činnosti v České republice je rozhodnutím francouzské skupiny BNP Paribas Personal Finance, která od loňského roku nastartovala reorganizaci. „Tato reorganizace zahrnuje kromě jiného i přehodnocení aktivit skupiny v jednotlivých regionech, kde společnost nedosáhla potřebné velikosti, tak aby absorbovala vysoké investice potřebné pro konkurenční postavení. Do této skupiny zemí patří i česká pobočka,“ uvedla banka. 

3. dubna 2023 v 12:55 Čas čtení 0:54 Dáme jídlo končí. Začíná růžová Foodora Dáme jídlo končí. Začíná růžová Foodora

Hello bank! patřila v Česku k menším bankám. Ke konci roku 2020 měla zhruba 343 tisíc klientů, novější čísla banka dosud nezveřejnila. 

V hledáčku České spořitelny

Zatím není jasné, jestli ji převezme některý z konkurentů. Hello bank! se ale v bankovních kruzích často skloňuje s Českou spořitelnou, největší tuzemskou bankou podle počtu klientů (4,548 milionu ke konci roku 2022). Informoval o tom deník E15 s odkazem na dva zdroje, podle kterých je převzetí banky Českou spořitelnou „již prakticky hotová věc“. 

3. dubna 2023 v 18:09 Čas čtení 1:04 Aktualizováno: Ředitel ČSOB byl nalezen mrtvý Aktualizováno: Ředitel ČSOB byl nalezen mrtvý

Obě banky to však odmítly komentovat. „Samozřejmě že pro naše klienty hledáme nejlepší možné řešení na českém trhu. V tuto chvíli ale nebudeme další podrobnosti zveřejňovat,“ řekla pro E15 marketingová ředitelka Hello bank! Gabriela Pithartová.   

Domů
Sdílet
Diskuse