Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Kristýna Dobiášová
6. dubna 2023 8:00
Čas čtení 0:32

ČHMÚ varuje před mrazem, který může poškodit vegetaci. Podívej se, jak tomu zabránit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje před mrazem, který může poškodit vegetaci. Podívej se, jak tomu zabránit
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Do pátku 7. 4. platí výstraha před mrazy, které mohou poškodit rostoucí vegetaci. Mrazivá rána se týkají především západních území, postupně se však bude oteplovat.

ČHMÚ varuje před mrazem ve vegetačním období. Nízký stupeň nebezpečí platí pro území celé České republiky. Mráz v polohách pod 550 m by mohl poškodit především kvetoucí meruňky, broskvoně, slivoně a keře vinné révy. Mrazivá rána se týkají hlavně západních území, postupně se však začne pozvolna oteplovat.

6. dubna 2023 8:39 Čas čtení 2:10 Dnes je Zelený čtvrtek. Co si připomínají křesťané, co židé a slaví se Velikonoce mezi muslimy? Dnes je Zelený čtvrtek. Co si připomínají křesťané, co židé a slaví se Velikonoce mezi muslimy?

Podle ČHMÚ je možné poškození zabránit např. zakrytím. U nízkých rostlin lze použít světlou netkanou textilii a u stromů ochranné přípravky či orosování porostů. Výstraha platí do pátku 7. 4. do osmi hodin ráno. Během čtvrteční noci bude přibývat oblačnost.

Domů
Sdílet
Diskuse