Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
8. dubna 2023 11:20
Čas čtení 0:41

FOTO: Útočník v Tel Avivu najel autem do lidí. Policie ho zastřelila

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Na místě zemřel italský turista, další lidé byli zraněni.

Jednoho mrtvého a sedm zraněných si vyžádal páteční útok v přímořské oblasti izraelského města Tel Aviv. Útočník najížděl autem do davu, policie ho následně zastřelila. Informoval o tom The Guardian.

8. dubna 2023 10:36 Čas čtení 0:45 „Vrátíme se na Krym.“ Zelenskyj slíbil osvobození poloostrova od ruské okupace „Vrátíme se na Krym.“ Zelenskyj slíbil osvobození poloostrova od ruské okupace
tel avivtel avivtel avivtel aviv
Zobrazit galerii
(4)

Útočníkem byl podle policie izraelský Arab. Izraelské úřady i představitelé dalších zemí považují útok za terorismus, stejně jako další útok, který se v pátek stal na Západním břehu Jordánu. Při něm zemřely dvě ženy, třetí utrpěla vážná zranění. 

Útok v Tel Avivu se odehrál na přímořské promenádě, kterou hojně navštěvují turisté. Mezi zraněnými jsou i dvě ženy s izraelsko-britským občanstvím. Totožnost zemřelého potvrdily italské úřady. Italský ministr zahraničí Antonio Tajani událost odsoudil jako „zbabělý útok“.

Západ považuje čin za teroristický útok

Spojené státy v sobotu odsoudily páteční útoky, píše TASR. „Vyjadřujeme hlubokou soustrast rodinám obětí a jejich milovaným osobám a zraněným přejeme plné uzdravení,“ uvedlo americké ministerstvo zahraničních věcí. „Spojené státy stojí za vládou Izraele a jeho obyvateli,“dodalo ministerstvo. 

Domů
Sdílet
Diskuse