Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová TASR
11. dubna 2023 19:10
Čas čtení 0:44

Rodiče platili přes 100 tisíc, aby se z dětí staly fotbalové hvězdy. Naletěli podvodníkům

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rodiče platili přes 100 tisíc, aby se z dětí staly fotbalové hvězdy. Naletěli podvodníkům
Zdroj: Unsplash/Chaos Soccer Gear/volně k užití (ilustrační obrázek)

Policie podezřívá podvodníky z naverbování několika desítek mladíků ve věku od 16 do 23 let.

Španělská policie odhalila dvě na sobě nezávislé skupiny podvodníků, které bohatým rodinám zejména z Brazílie účtovaly měsíčně nemalé sumy peněz za to, že z jejich synů udělají profesionální fotbalisty. Místo kvalitního zázemí a tréninku ale tyto mladíky čekalo něco úplně jiného. Zprávu převzala agentura TASR. 

Místo kvalitního zázemí špatné podmínky

Dvě skupiny podvodníků provozovaly fotbalové školy ve městě Granada na jihu Španělska, do kterých lákaly mladíky z bohatých zahraničních rodin, zejména z Brazílie. Těmto rodinám účtovaly registrační poplatek ve výši 5 tisíc eur (více než 117 tisíc korun). Každý měsíc pak rodiče museli platit 1700 eur, v přepočtu tedy bezmála 40 tisíc korun.

24. března 2023 16:12 Čas čtení 6:43 Dostala jsem nářez na tréninku se sparťankami. A pochopila jsem, proč si fotbalistky zaslouží stejné peníze jako chlapi Dostala jsem nářez na tréninku se sparťankami. A pochopila jsem, proč si fotbalistky zaslouží stejné peníze jako chlapi

Tyto peníze měly sloužit na pokrytí školného, stravy, ubytování a dokumentů potřebných k získání povolení k pobytu. Jenže mladíci se slibovaných kvalitních podmínek nedočkali. Bydleli ve stísněných prostorách a strádali i co se týče stravování. Povolení k pobytu navíc neměl žádný z nich. 

Poté, co si jeden z hráčů stěžoval, se začala případem zabývat policie. Podle ní skupiny podvodným způsobem naverbovaly přibližně sedmdesát mladíků, většinou Brazilců, ve věku od šestnácti do třiadvaceti let. V rámci vyšetřování už policie zatkla jedenáct podezřelých lidí z obou skupin. 

Domů
Sdílet
Diskuse