Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2023 v 22:42
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola ustál rány a uškrtil soupeře v 1. kole. Už brzy se pobije o šampionský pás

Karlos Vémola ustál rány a uškrtil soupeře v 1. kole. Už brzy se pobije o šampionský pás
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Zápas Vémola vs. Matavao byl jednou z hlavních bitev turnaje OKTAGON 41 v Liberci.

Žádné překvapení se nekonalo. Karlos Vémola potvrdil jasnou pozici favorita a v sobotním zápase s americkým zápasníkem Alem Matavaem si připsal další vítězství – už sedmé v řadě. 

V úvodu dokázal Matavao krátce tlaku Vémoly vzdorovat a několikrát jej trefil, ale Terminátor si nakonec prosadil svůj gameplan – Matavaa vzal na zem, kde se k němu soupeř po chvíli otočil zády, čehož Vémola využil, nasadil škrcení a přinutil jej odklepat.

Bojovníci se měli původně utkat v dohodnuté váze do 89 kilogramů, ta však byla nakonec posunuta na 92 kilogramů. Ani tento limit však Al Matavao nesplnil. Nejedná se přitom o první prohřešek tohoto typu. Vzhledem k opakovaným problémům s váhou je jeho další působení v organizaci OKTAGON MMA nejisté. 

Doporučeno
Végh: Karlose Vémolu stále beru jako rovnocenného soupeře. Příprava na něj nebude vůbec lehká Végh: Karlose Vémolu stále beru jako rovnocenného soupeře. Příprava na něj nebude vůbec lehká 13. dubna 2023 v 12:00

Už příští měsíc čeká Karlose Vémolu, který drží titul v polotěžké divizi, podstatně těžší soupeř. Na akci OKTAGON 43 v pražské O2 areně vyzve o titul střední váhy současného šampiona Patrika Kincla. Toho v prvním vzájemném měření sil v roce 2018 porazil na body, od té doby však mezi oběma borci panují napjaté vztahy a v kleci si nic nedarují.

Domů
Sdílet
Diskuse