Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2023 17:20
Čas čtení 0:49
Ilona Hobzová

Video: Češi natočili unikátní sci-fi film Bod obnovy. Mrkni na první teaser, najdeš v něm i hvězdy z Dejvického divadla

Video: Češi natočili unikátní sci-fi film Bod obnovy. Mrkni na první teaser, najdeš v něm i hvězdy z Dejvického divadla
Zdroj: Bioscop/propagační meteriál
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Snímek Bod obnovy dorazí do českých kin 21. září 2023.

Do českých kin letos dorazí debut režiséra Roberta Hloze. Děj sci-fi snímku Bod obnovy je zasazen do roku 2041, kdy lidstvo používá velmi vyspělé technologie a ústava všem občanům garantuje právo na „jeden celý život“. Po nepřirozené smrti, jako je například autonehoda nebo teroristický útok, tak může být člověk obnoven ze své digitální zálohy. 

Doporučeno
Kvíz: Zvládneš poskytnout první pomoc? Otestuj svoje znalosti Kvíz: Zvládneš poskytnout první pomoc? Otestuj svoje znalosti 25. dubna 2023 11:00

Světově vypadající dílo

„Zdá se to být skvělý systém, zdánlivě dokonalý, bod obnovy si musí člověk jen pravidelně zálohovat. V rukou morálně nezodpovědných jednotlivců či korporací ale může způsobit nevratné kroky a mít fatální následky. A nejen o tom náš film je,“ uvedl spoluautor scénáře a režisér snímku Robert Hloz. 

Unikátní vizuální stránka filmu naznačuje, že v Česku může vzniknout světově vypadající
dílo. „Už teaser odhaluje výjimečnou tvůrčí vizi budoucnosti. Existující futuristické budovy jsme našli jak v Česku, tak v zahraničí, za velkou částí VFX efektů potom stojí česká postprodukční společnost Magiclab,“ osvětlil producent snímku Jan Kallista.

Doporučeno
Štve tě černá Kleopatra? Možná proto, že rýpe do našeho vlastního pokrytectví (Komentář) Štve tě černá Kleopatra? Možná proto, že rýpe do našeho vlastního pokrytectví (Komentář) 24. dubna 2023 11:00

Film vznikal od prvního nápadu celých devět let. V hlavní roli agentky Em Trochinowské se objeví Andrea Mohylová. Jejího nadřízeného ztvárnil Jan Vlasák, spojence ve vyšetřování Matěj Hádek a profesionála z jiné bezpečnostní složky Václav Neužil. Objeví se také Karel Dobrý jako ředitel společnosti zajišťující obnovu. Snímek Bod obnovy dorazí do českých kin 21. září 2023.

Domů
Sdílet
Diskuse