Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2023 17:15
Čas čtení 1:28
Tereza Šnajdrová

Album týdne: Stres, úzkost i kritika společnosti. Grandson si na nové desce I Love You, I'm Trying nebere servítky

Album týdne: Stres, úzkost i kritika společnosti. Grandson si na nové desce I Love You, I'm Trying nebere servítky
Zdroj: Rock for People/grandson/propagační materiál
HUDBA HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Co song, to banger. Poslechni si novou desku kanadsko-amerického zpěváka a hlasuj, jak se ti líbí.

S novými alby tento týden přišlo mnoho umělců a umělkyň, od DaBabyho přes Eda Sheerana a SBTRKT až po grandsona. Právě počin posledního zmíněného nás nejvíce zaujal a volíme jej albem tohoto týdne. Talentovaný kanadsko-americký muzikant na desce I Love You, I'm Trying kritizuje společnost, vyhraňuje se proti rasismu a svěřuje se s úzkostmi.

Doporučeno
Vystavoval vlastní sperma a jeho show připomínají jeden velký rave. Tohle je estonský rapper Tommy Cash Vystavoval vlastní sperma a jeho show připomínají jeden velký rave. Tohle je estonský rapper Tommy Cash 29. března 2023 11:00

Do povědomí veřejnosti se dostal v roce 2017, kdy vydal debutovou skladbu s názvem Things Change a okamžitě si získal mnoho fanoušků a fanynek z celého světa. Nejvíce posluchačstva mu přibylo v roce 2018, když světlo světa spatřilo EP A Modern Tragedy, Vol. 1 a spolu s ním i píseň Blood // Water, která má k dnešnímu dni jenom na Spotify téměř 560 milionů poslechů.

Grandson sází na propracované tóny, kombinování žánrů, ale především na texty, které reflektují společenské i politické problémy, jako jsou rasismus, násilí, klimatická změna či škatulky, do kterých bychom podle veřejnosti měli ideálně zapadat. Grandson do nich ale nezapadá a dá ti sílu, aby ses z nich vymanil*a i ty. 

Korupce, stres, úzkost. Album slouží jako podpora i motivace

Deska I Love You, I'm Trying sestává ze 12 nadupaných songů, jejichž poslech ti zabere něco málo přes půl hodiny. Grandson na ní zpívá o politické korupci, stresu, úzkosti i duševním zdraví, kterému se tak málo věnujeme. „Každý zná někoho, kdo má co skrývat,“ zní v písni Something To Hide, která reflektuje pocit frustrace a zoufalství vůči politikům a političkám. Zpěvák v ní záměrně používá slovní spojení „co skrývat“, neboť to je právě ta fráze, kterou veřejně činní často užívají.
 
Emotivní Eulogy slouží jako kritika společnosti a toho, jak nás nutí přizpůsobovat se jejím pravidlům, v Drones se grandson opírá do odcizení v digitálním věku a ztráty lidskosti a v Half My Heart se vyzpívává ze zlomeného srdce.
 
Novinka I Love You, I'm Trying je rozmanitá, každý si na ní najde to své a posluchačstvo zcela jistě potěší i to, že na ní uslyší jak melancholické balady, tak tvrdší rockové riffy, které jej udrží ve střehu.
 
Pokud tě tahle novinka od grandsona zaujala, poznamenej si do diáře datum 28. září 2023. Grandson totiž přijede do pražského SaSaZu, kam přiveze jak tento nový počin, tak hity jako Blood // Water, Dirty nebo Bury Me Face Down

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse